Venetsia, tuo romanttinen ja historiallinen kaupunki, on täynnä upeita nähtävyyksiä, jotka houkuttelevat matkailijoita ympäri maailmaa. Tämä ainutlaatuinen kaupunki, joka on rakennettu sadoille pienille saarille, tarjoaa unohtumattomia elämyksiä ja henkeäsalpaavia maisemia. Tässä artikkelissa esittelemme Venetsian suosituimmat nähtävyydet, jotka sinun ei kannata jättää väliin.

Pyhän Markuksen basilika

Pyhän Markuksen basilika, joka tunnetaan myös nimellä Basilica di San Marco, on yksi Venetsian tunnetuimmista ja vaikuttavimmista rakennuksista. Tämä upea kirkko sijaitsee Pyhän Markuksen aukiolla ja on ollut kaupungin uskonnollinen keskus jo vuosisatojen ajan. Basilikan arkkitehtuuri on sekoitus itämaisia ja länsimaisia tyylejä, ja sen sisätilat ovat koristeltu upeilla mosaiikeilla ja marmorilla.

Vierailu Pyhän Markuksen basilikassa on kuin astuisi ajassa taaksepäin. Kirkon sisällä voit ihailla sen kauniita kupoleita, jotka ovat koristeltu kultaisilla mosaiikeilla, sekä sen upeita alttareita ja patsaita. Muista myös käydä basilikan museossa, jossa voit nähdä arvokkaita aarteita ja oppia lisää kirkon historiasta.

Vinkki: Saavuthan paikalle aikaisin aamulla tai myöhään iltapäivällä välttääksesi suurimmat turistijoukot. Voit myös varata liput etukäteen, jotta pääset jonojen ohi ja saat enemmän aikaa nauttia tästä upeasta nähtävyydestä.

Doge-palatsi

Doge-palatsi, eli Palazzo Ducale, on toinen Venetsian ikonisista nähtävyyksistä. Tämä upea goottilainen palatsi sijaitsee Pyhän Markuksen aukiolla ja toimi aikoinaan Venetsian dogen, eli kaupungin johtajan, asuinpaikkana. Palatsi on tunnettu sen kauniista arkkitehtuurista, upeista taideteoksista ja mielenkiintoisesta historiasta.

Palatsin sisällä voit tutustua sen lukuisiin huoneisiin, jotka ovat koristeltu upeilla freskoilla ja maalauksilla. Erityisen vaikuttava on Suuri neuvostosali, jossa voit ihailla Tintoretton ja Veronesen mestariteoksia. Älä myöskään unohda käydä kuuluisassa Huokausten sillassa, joka yhdistää palatsin vankilaan. Sillan nimi tulee siitä, että vangit huokaisivat viimeisen kerran nähdessään Venetsian kauneuden ennen kuin heidät vietiin vankilaan.

Vinkki: Doge-palatsiin kannattaa varata opastettu kierros, jotta saat syvällisemmän käsityksen sen historiasta ja taiteesta. Kierroksen aikana opas kertoo mielenkiintoisia tarinoita ja anekdootteja, jotka tekevät vierailusta vieläkin elämyksellisemmän.

Rialton silta

Rialton silta, eli Ponte di Rialto, on yksi Venetsian tunnetuimmista maamerkeistä. Tämä kaunis kivisilta ylittää Canal Granden ja yhdistää San Marcon ja San Polon alueet. Silta on ollut tärkeä kauppapaikka jo vuosisatojen ajan, ja sen ympärillä on edelleen vilkas markkina-alue, jossa voit ostaa paikallisia herkkuja ja käsitöitä.

Rialton sillalta avautuu upeat näkymät Canal Grandelle, ja se onkin suosittu paikka valokuvien ottamiseen. Sillan keskellä on myös pieniä kauppoja, joissa voit ostaa matkamuistoja ja koruja. Älä unohda käydä myös sillan alla sijaitsevassa Rialton markkinassa, jossa voit maistella tuoreita mereneläviä ja muita paikallisia herkkuja.

Vinkki: Parhaat näkymät Rialton sillalta saat aikaisin aamulla tai myöhään illalla, kun turistijoukot ovat vähäisempiä. Voit myös ottaa vesitaksin tai gondolin ja ihailla siltaa veden tasolta käsin.

Venetsian kanavat

Venetsian kanavat ovat kaupungin sydän ja sielu. Nämä kapeat vesiväylät risteilevät kaupungin läpi ja tarjoavat ainutlaatuisen tavan tutustua Venetsiaan. Canal Grande, joka on kaupungin pääkanava, on erityisen vaikuttava. Sen varrella sijaitsee lukuisia upeita palatseja ja kirkkoja, jotka heijastuvat kauniisti veden pinnasta.

Yksi parhaista tavoista kokea Venetsian kanavat on ottaa gondoliajelu. Gondolierit, jotka ovat perinteisesti pukeutuneet raidallisiin paitoihin ja olkihattuihin, vievät sinut romanttiselle matkalle pitkin kaupungin kapeita kanavia. Voit myös ottaa vesibussin, eli vaporetton, ja tutustua kaupunkiin edullisemmin. Vaporetto-reitit kulkevat pitkin Canal Grandea ja pysähtyvät useilla tärkeillä nähtävyyksillä.

Vinkki: Gondoliajelu on erityisen romanttinen iltaisin, kun kaupungin valot heijastuvat veden pinnasta. Jos haluat säästää rahaa, voit jakaa gondolin muiden matkailijoiden kanssa tai valita lyhyemmän ajelun.

Venetsia on täynnä upeita nähtävyyksiä ja elämyksiä, jotka tekevät matkasta unohtumattoman. Jos haluat tutustua myös muihin Euroopan kaupunkeihin, lue artikkelimme Pariisin nähtävyydet: Historialliset kohteet ja tarinat ja Mistä löydän parhaat Rooman nähtävyydet?. Voit myös tutustua Kuinka kiertää Oslon tärkeimmät nähtävyydet ja Mistä löydän parhaat näköalapaikat Tukholmassa. Jos suunnittelet matkaa Pariisiin, lue myös artikkelimme Tutustu Pariisin nähtävyyksiin: Matkasuunnitelma ja vinkit.

Venetsia odottaa sinua! Suunnittele matkasi huolella ja nauti tästä ainutlaatuisesta kaupungista, joka tarjoaa unohtumattomia elämyksiä ja kauneutta jokaisella askeleella.

Aiheeseen liittyvät artikkelit