Ikuinen kaupunki ja sen aarteet

Rooma, tuo historian ja kulttuurin kehto, on täynnä nähtävyyksiä, jotka vievät matkailijan ajassa taaksepäin. Lomallo tarjoaa sinulle avaimet kaupungin salaisuuksiin, jotta voit kokea sen parhaat palat. Antiikin Rooman rauniot, kuten Colosseum, Forum Romanum ja Palatinus-kukkula, ovat vain jäävuoren huippu. Jokainen katu ja nurkka kätkee tarinoita, jotka odottavat löytäjäänsä.

Mutta Rooma ei ole vain menneisyytensä vanki; se on elävä metropoli, jossa perinteet ja nykyaika kohtaavat. Vatikaanin museot, Sikstuksen kappeli ja Pietarinkirkko ovat esimerkkejä paikoista, joissa taide ja uskonto sulautuvat yhteen. Ja älä unohda kävellä pitkin Tiber-joen rantoja tai nauttia aperitiivia Piazza Navonalla – Rooma on kokemus kaikille aisteille.

Antiikin ihmeet

Colosseum, tuo gladiaattoritaistelujen ja julkisten näytösten areena, on yksi Rooman tunnetuimmista maamerkeistä. Sen vieressä sijaitseva Forum Romanum oli aikoinaan Rooman valtakunnan poliittinen ja sosiaalinen keskus. Palatinus-kukkula, jossa Rooman perustajaveljekset Romulus ja Remus kasvoivat, tarjoaa upeat näkymät sekä Forum Romanumiin että Circus Maximukseen. Nämä paikat ovat elintärkeitä ymmärtääksemme Rooman valtakunnan loistoa ja sen vaikutusta nykymaailmaan.

Pantheon, jumalten temppeli, on toinen hämmästyttävä esimerkki antiikin Rooman arkkitehtuurista. Sen täydellinen kupoli ja oculus, joka avaa näkymän taivaalle, ovat inspiroineet rakennustaidetta vuosisatojen ajan. Ja älä ohita Caracallan termejä, jotka ovat yksi parhaiten säilyneistä roomalaisista kylpylöistä, tarjoten kiehtovan katsauksen muinaisten roomalaisten arkeen.

Uskonnon ja taiteen kehto

Vatikaanin valtio, maailman pienin itsenäinen valtio, on täynnä aarteita. Vatikaanin museot kätkevät sisäänsä lukemattomia mestariteoksia antiikin veistoksista renessanssin maalauksiin. Sikstuksen kappelin kattofreskot, joista Michelangelon Luominen on ehkä tunnetuin, ovat pakollinen pysähdyspaikka taiteen ystäville. Pietarinkirkko, joka on yksi kristikunnan suurimmista kirkoista, kohoaa majesteettisesti yli Vatikaanin ja sen Pietarinaukion.

Mutta Vatikaani ei ole ainoa paikka, jossa uskonto ja taide kohtaavat. Basilica di Santa Maria Maggiore, yksi Rooman neljästä patriarkaalisesta basilikasta, on täynnä upeita mosaiikkeja ja historiallista merkitystä. Ja älä unohda käydä San Giovanni in Lateranon basilikassa, joka on Rooman piispan, eli paavin, katedraali.

Elävä historia ja moderni elämäntapa

Rooman viehätys ei rajoitu vain sen historiallisiin monumentteihin. Trasteveren boheemi kaupunginosa, jossa kapeat mukulakivikadut johtavat viehättäviin piazzoihin ja kutsuviin ravintoloihin, on täydellinen paikka kokea roomalainen elämäntapa. Ja mikä olisikaan parempi tapa tutustua paikalliseen kulttuuriin kuin nauttimalla aitoa italialaista ruokaa? Roomalaiset erikoisuudet, kuten carbonara ja amatriciana, odottavat herkuttelijoita.

Kun aurinko laskee, Rooman yöelämä herää henkiin. Testaccio ja Pigneto ovat tunnettuja yöelämästään, tarjoten lukemattomia baareja ja klubeja, joissa voit nauttia elävästä musiikista ja tanssia aamun pikkutunneille. Ja jos kaipaat rentouttavaa iltaa, voit aina suunnata kohti Campo de’ Fiorin tai Piazza di Spagnan alueita, joissa voit nauttia lasillisen viiniä ja seurata ohikulkevaa värikästä ihmisvilinää.

Rooman salaiset helmet

Vaikka Rooman suuret nähtävyydet vetävät puoleensa suurimman osan matkailijoista, kaupungilla on myös vähemmän tunnettuja aarteita, jotka odottavat löytäjäänsä. Esimerkiksi Aventinus-kukkulan Giardino degli Aranci tarjoaa henkeäsalpaavat näkymät kaupungin ylle ja on täydellinen paikka hetken hengähtämiseen. Ja mikäli haluat kokea jotain todella ainutlaatuista, käy katsomassa Bocca della Verità, totuuden suu, joka on vanha marmorinen kasvokuva, jonka suuhun legendan mukaan ei kannata laittaa kättään valehtelijan.

Toinen piilotettu helmi on Quartiere Coppedè, arkkitehtoninen sekoitus, joka yhdistää fantasian, art nouveaun ja barokin elementtejä. Tämä alue on kuin satukirjasta, ja se tarjoaa täysin erilaisen näkökulman Rooman monipuoliseen arkkitehtuuriin. Ja jos olet kiinnostunut taiteesta, älä ohita Galleria Borghesea, joka sijaitsee kauniissa puistossa ja sisältää kokoelman, joka on yksi Italian arvokkaimmista.

Aiheeseen liittyvät artikkelit