Ubudin viehätys

Ubud on Balin kulttuurikeskus, joka tunnetaan taiteestaan, käsitöistään ja upeista maisemistaan. Kaupunki on täynnä gallerioita, museoita ja taidekeskuksia, jotka tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden tutustua Balin rikkaaseen kulttuuriperintöön. Ubudin markkinat ovat myös ehdoton vierailukohde, jossa voit ostaa paikallisia käsitöitä, vaatteita ja koruja.

Ubudin ympäristö on täynnä vehreitä riisipeltoja ja trooppisia metsiä, jotka tarjoavat upeat puitteet vaelluksille ja pyöräretkille. Suosittelemme vierailemaan Tegalalangin riisiterasseilla, jotka ovat yksi Balin kuvatuimmista kohteista. Näkymät ovat henkeäsalpaavat, ja alueella on useita kahviloita, joissa voit nauttia paikallisia herkkuja ja ihailla maisemia.

Jos etsit rentoutumista, Ubud tarjoaa myös lukuisia spa- ja hyvinvointikeskuksia, joissa voit hemmotella itseäsi perinteisillä balilaisilla hoidoilla. Joogaretriitit ovat myös suosittuja, ja Ubud onkin tunnettu yhtenä maailman parhaista paikoista joogata.

Balin temppelit

Bali on tunnettu lukuisista temppeleistään, jotka ovat tärkeä osa saaren kulttuuria ja uskontoa. Yksi tunnetuimmista temppeleistä on Tanah Lot, joka sijaitsee kallion päällä meren rannalla. Tanah Lot on erityisen suosittu auringonlaskun aikaan, jolloin temppeli ja sen ympäristö saavat upean kultaisen hehkun.

Toinen merkittävä temppeli on Uluwatu, joka sijaitsee jyrkän kallion reunalla ja tarjoaa upeat näkymät Intian valtamerelle. Uluwatu on myös tunnettu päivittäisistä Kecak-tanssiesityksistään, jotka kertovat perinteisiä balilaisia tarinoita. Esitykset ovat vaikuttavia ja tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Balin kulttuuriin.

Besakih-temppeli, joka tunnetaan myös nimellä ”Äititemppeli”, on Balin suurin ja pyhin temppeli. Se sijaitsee Agung-vuoren rinteellä ja koostuu useista pienemmistä temppeleistä. Besakih on tärkeä pyhiinvaelluskohde balilaisille, ja se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden kokea saaren uskonnollista elämää läheltä.

Auringonlasku Kutan rannalla

Kutan ranta on yksi Balin tunnetuimmista rannoista, ja se on erityisen suosittu auringonlaskun aikaan. Ranta on pitkä ja hiekkainen, ja sen aallot ovat täydelliset surffaamiseen. Kuta onkin suosittu kohde surffareiden keskuudessa, ja alueella on useita surffikouluja, joissa voit ottaa oppitunteja.

Auringonlaskun aikaan Kutan ranta täyttyy ihmisistä, jotka tulevat ihailemaan upeaa näkymää. Rannan läheisyydessä on myös lukuisia baareja ja ravintoloita, joissa voit nauttia illallista ja juomia samalla kun katsot auringon laskevan horisonttiin. Tunnelma on rento ja viihtyisä, ja Kuta tarjoaa täydellisen paikan rentoutumiseen pitkän päivän jälkeen.

Kutan alueella on myös paljon ostosmahdollisuuksia, ja sieltä löytyy useita markkinoita ja ostoskeskuksia. Voit ostaa paikallisia käsitöitä, vaatteita ja matkamuistoja, ja alueella on myös useita kansainvälisiä brändejä edustavia liikkeitä.

Nusa Penidan saari

Nusa Penida on Balin edustalla sijaitseva saari, joka on tunnettu upeista maisemistaan ja kristallinkirkkaista vesistään. Saari on täydellinen kohde päiväretkelle, ja sinne pääsee helposti lautalla Balin pääsaarelta. Nusa Penida tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua saaren luonnonkauneuteen ja nauttia erilaisista aktiviteeteista.

Yksi saaren tunnetuimmista nähtävyyksistä on Kelingking Beach, joka on kuuluisa dinosauruksen selkärankaa muistuttavasta kallionmuodostelmastaan. Näkymät ovat upeat, ja rannalle pääsee laskeutumalla jyrkkää polkua pitkin. Ranta on täydellinen paikka rentoutumiseen ja uimiseen, mutta varo aaltoja, jotka voivat olla voimakkaita.

Nusa Penida on myös suosittu sukellus- ja snorklauskohde, ja sen vesissä voi nähdä muun muassa mantarauskuja ja värikkäitä koralliriuttoja. Crystal Bay ja Manta Point ovat erityisen suosittuja sukelluskohteita, ja alueella on useita sukelluskeskuksia, jotka tarjoavat opastettuja sukelluksia ja kursseja.

Jos haluat tutustua saaren sisäosiin, suosittelemme vierailemaan Angel’s Billabongilla ja Broken Beachilla. Angel’s Billabong on luonnon muovaama uima-allas, jossa voit uida ja rentoutua. Broken Beach on puolestaan kaunis lahti, joka on muodostunut romahtaneen luolan seurauksena. Näkymät ovat upeat, ja alueella on useita kävelyreittejä, joilla voit tutustua saaren luontoon.

Jos haluat tutustua muihin upeisiin matkakohteisiin, tutustu myös Gran Canarian nähtävyydet: Opas matkailijoille, Millaisia ovat Ranskan Rivieran suosituimmat nähtävyydet?, Norjan vuonot: Parhaat paikat ja aktiviteetit, Mistä löydän parhaat Rooman nähtävyydet? ja Kuinka kiertää Oslon tärkeimmät nähtävyydet?.

Aiheeseen liittyvät artikkelit