Toscana on yksi Italian kauneimmista ja monipuolisimmista alueista, joka tarjoaa matkailijoille upeita maisemia, historiallisia kaupunkeja, herkullista ruokaa ja viiniä sekä ainutlaatuisia kulttuuritapahtumia. Tässä blogipostauksessa esittelemme parhaat aktiviteetit ja nähtävyydet, jotka tekevät matkasta Toscanaan unohtumattoman. Olitpa sitten ensikertalainen tai kokenut matkailija, löydät varmasti jotain uutta ja mielenkiintoista.

Parhaat viinitilat ja viinimaistiaiset

Toscana on tunnettu viinialue, ja sen viinitilat ovat ehdottomasti vierailun arvoisia. Alueen tunnetuimmat viinit tulevat Chiantin, Montalcinon ja Montepulcianon alueilta. Chianti Classico -viinialue on erityisen suosittu, ja siellä voit vierailla useilla viinitiloilla, kuten Castello di Ama ja Antinori nel Chianti Classico. Näillä tiloilla pääset tutustumaan viininvalmistusprosessiin ja maistelemaan paikallisia viinejä.

Montalcino on kuuluisa Brunello di Montalcino -viinistään, joka on yksi Italian arvostetuimmista punaviineistä. Suosittelemme vierailemaan Biondi Santi -viinitilalla, joka on yksi alueen vanhimmista ja tunnetuimmista tuottajista. Montepulcianossa taas kannattaa maistaa Vino Nobile di Montepulciano -viiniä, joka on toinen alueen huippuviineistä. Cantina Contucci ja Avignonesi ovat erinomaisia vierailukohteita.

Viinimaistiaiset ovat loistava tapa tutustua Toscanan viinikulttuuriin ja nauttia upeista maisemista. Muista varata aikaa myös paikallisten herkkujen, kuten pecorino-juuston ja toscanalaisen salamin, maisteluun.

Historialliset kaupungit ja kylät

Toscana on täynnä historiallisia kaupunkeja ja kyliä, jotka vievät sinut ajassa taaksepäin. Firenze, Toscanan pääkaupunki, on renessanssin kehto ja tarjoaa lukemattomia nähtävyyksiä, kuten Uffizin galleria, Duomo ja Ponte Vecchio. Firenzen kapeat kadut ja upeat rakennukset tekevät siitä täydellisen kohteen kulttuurinnälkäisille.

Siena on toinen upea kaupunki, joka tunnetaan erityisesti keskiaikaisesta arkkitehtuuristaan ja vuosittaisesta Palio-hevoskilpailustaan. Piazza del Campo, Sienan pääaukio, on yksi Italian kauneimmista aukioista, ja sen ympärillä sijaitsevat rakennukset ovat vaikuttavia. Sienan katedraali, Duomo di Siena, on myös vierailun arvoinen.

Pienemmistä kylistä suosittelemme San Gimignanoa, joka tunnetaan ”keskiaikaisena Manhattanina” sen lukuisien tornien vuoksi. Tämä Unescon maailmanperintökohde tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maaseutuun ja viehättäviä kapeita kujia tutkittavaksi. Myös Lucca ja Volterra ovat vierailun arvoisia kyliä, joissa voit nauttia rauhallisesta tunnelmasta ja kauniista maisemista.

Upeat maisemat ja luontokohteet

Toscanan maisemat ovat kuin suoraan postikortista. Alueen kumpuilevat kukkulat, viinitarhat ja oliivilehdot tarjoavat upeat puitteet rentouttavalle lomalle. Val d’Orcia on yksi kauneimmista alueista, ja sen maisemat ovat inspiroineet monia taiteilijoita ja valokuvaajia. Alueella voit vierailla viehättävissä kylissä, kuten Pienza ja Montalcino, ja nauttia upeista näkymistä.

Jos pidät patikoinnista, suosittelemme vierailemaan Apuaneilla, jotka ovat osa Apuaneiden Alppien kansallispuistoa. Täällä voit nauttia upeista vuoristomaisemista ja tutustua alueen luontoon. Myös Monte Amiata, Toscanan korkein vuori, tarjoaa erinomaiset patikointimahdollisuudet ja upeat näkymät ympäröivään maaseutuun.

Rannikolla sijaitseva Maremma on toinen upea luontokohde, jossa voit nauttia kauniista hiekkarannoista ja kristallinkirkkaasta merivedestä. Alueella sijaitseva Maremman luonnonpuisto tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja, kuten lintujen tarkkailua, patikointia ja pyöräilyä.

Ainutlaatuiset kulttuuritapahtumat

Toscana on tunnettu myös monista ainutlaatuisista kulttuuritapahtumistaan. Yksi tunnetuimmista on Sienan Palio, joka on keskiaikainen hevoskilpailu, joka järjestetään kahdesti vuodessa Piazza del Campolla. Tämä tapahtuma on täynnä jännitystä ja perinteitä, ja se tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea Sienan kulttuuri.

Firenzen Calcio Storico on toinen mielenkiintoinen tapahtuma, joka yhdistää jalkapallon, rugbyn ja painin elementtejä. Tämä perinteinen peli pelataan kesäkuussa Firenzen Piazza Santa Crocella, ja se on todellinen spektaakkeli. Myös Firenzen musiikkifestivaalit, kuten Maggio Musicale Fiorentino, tarjoavat upeita kulttuurielämyksiä.

Monet Toscanan kylät ja kaupungit järjestävät myös omia festivaalejaan ja markkinoitaan, joissa voit tutustua paikallisiin perinteisiin ja herkkuihin. Esimerkiksi Montepulcianon Bravio delle Botti on viinifestivaali, jossa kilpailijat vierittävät viinitynnyreitä kaupungin kaduilla. Tämä tapahtuma on hauska ja ainutlaatuinen kokemus.

Toscana tarjoaa loputtomasti nähtävää ja koettavaa, ja sen monipuoliset aktiviteetit ja nähtävyydet tekevät siitä täydellisen matkakohteen. Olitpa kiinnostunut historiasta, kulttuurista, luonnosta tai ruoasta ja viinistä, löydät varmasti jotain, joka tekee matkasta unohtumattoman. Jos haluat tutustua muihin upeisiin matkakohteisiin, kuten Pariisiin, Roomaan, Lontooseen tai Tukholmaan, tutustu Lomallon artikkeleihin:

Aiheeseen liittyvät artikkelit