Amsterdam on tunnettu kauniista kanavistaan, historiallisista rakennuksistaan ja vilkkaasta kulttuurielämästään. Mutta tiesitkö, että tämä kaupunki tarjoaa myös runsaasti aktiviteetteja lapsille? Olitpa sitten suunnittelemassa perhelomaa tai etsimässä uusia seikkailuja, Amsterdamissa on paljon tekemistä koko perheelle. Tässä artikkelissa esittelemme parhaat aktiviteetit Amsterdamissa lasten kanssa.

Vierailu suosittuihin museoihin

Amsterdamissa on useita museoita, jotka tarjoavat lapsille mielenkiintoisia ja opettavaisia kokemuksia. Yksi suosituimmista on NEMO Science Museum, joka on täynnä interaktiivisia näyttelyitä ja kokeiluja. Lapset voivat oppia tieteestä ja teknologiasta hauskalla ja käytännönläheisellä tavalla.

Toinen mainitsemisen arvoinen museo on Rijksmuseum, jossa on erityisiä perheille suunnattuja kierroksia ja aktiviteetteja. Lapset voivat tutustua taiteeseen ja historiaan leikkien ja tehtävien avulla. Myös Van Gogh Museum tarjoaa lapsille suunnattuja opastettuja kierroksia ja työpajoja, joissa he voivat oppia lisää kuuluisasta taiteilijasta.

Puistot ja ulkoilma-aktiviteetit

Amsterdamissa on useita kauniita puistoja, joissa lapset voivat leikkiä ja nauttia ulkoilmasta. Vondelpark on kaupungin suurin ja suosituin puisto, jossa on leikkikenttiä, lampia ja paljon tilaa juosta ja leikkiä. Kesäisin puistossa järjestetään myös ulkoilmaesityksiä ja konsertteja, jotka ovat koko perheen mieleen.

Toinen suosittu kohde on Artis Royal Zoo, joka on yksi Euroopan vanhimmista eläintarhoista. Täällä lapset voivat nähdä erilaisia eläimiä, osallistua opastetuille kierroksille ja oppia luonnosta ja eläinten suojelusta. Eläintarhan yhteydessä on myös planetaario ja akvaario, jotka tarjoavat lisää mielenkiintoisia elämyksiä.

Kanavaristeilyt ja vesielämykset

Amsterdam on tunnettu kanavistaan, ja yksi parhaista tavoista tutustua kaupunkiin on kanavaristeily. Useat yritykset tarjoavat perheille suunnattuja risteilyjä, joissa on erityisiä aktiviteetteja ja opastuksia lapsille. Risteilyn aikana lapset voivat oppia kaupungin historiasta ja arkkitehtuurista hauskalla ja interaktiivisella tavalla.

Jos haluat kokea jotain erilaista, vieraile Nemo Science Museumin katolla sijaitsevassa vesipuistossa. Täällä lapset voivat leikkiä vesielementtien kanssa ja oppia samalla veden kiertokulusta ja energian tuotannosta. Vesipuisto on avoinna kesäisin ja tarjoaa viilennystä kuumina päivinä.

Lastenteatterit ja esitykset

Amsterdamissa on useita teattereita, jotka tarjoavat esityksiä erityisesti lapsille. Theater De Krakeling on yksi tunnetuimmista lastenteattereista, jossa esitetään monipuolisia näytelmiä ja esityksiä kaikenikäisille lapsille. Teatterin ohjelmisto vaihtelee klassisista saduista nykyaikaisiin tarinoihin, ja esitykset ovat aina viihdyttäviä ja opettavaisia.

Toinen suosittu kohde on Het Concertgebouw, jossa järjestetään säännöllisesti perhekonsertteja. Nämä konsertit ovat suunniteltu erityisesti lapsille, ja ne tarjoavat mahdollisuuden tutustua klassiseen musiikkiin hauskalla ja interaktiivisella tavalla. Konserttien aikana lapset voivat osallistua musiikkityöpajoihin ja oppia soittimista ja säveltäjistä.

Amsterdam tarjoaa runsaasti aktiviteetteja ja elämyksiä lapsille, joten perheloma tässä kauniissa kaupungissa on varmasti unohtumaton. Olitpa sitten kiinnostunut museoista, ulkoilma-aktiviteeteista, vesielämyksistä tai kulttuuriesityksistä, Amsterdamissa on jokaiselle jotakin. Suunnittele seuraava perhelomasi ja tutustu kaikkiin näihin upeisiin kohteisiin!

Jos haluat lisää vinkkejä ja inspiraatiota matkakohteista, tutustu artikkeliimme Mistä löydän parhaat Rooman nähtävyydet?.

Aiheeseen liittyvät artikkelit