Hurghada on yksi Egyptin suosituimmista lomakohteista, ja se tunnetaan erityisesti upeista rannoistaan ja monipuolisista aktiviteeteistaan. Tämä Punaisenmeren helmi tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden nauttia auringosta, merestä ja seikkailuista. Tässä artikkelissa esittelemme Hurghadan parhaat rannat ja aktiviteetit, jotta voit suunnitella täydellisen lomasi.

Makadi Bay

Makadi Bay on yksi Hurghadan suosituimmista rannoista, ja se sijaitsee noin 30 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Tämä lahti tarjoaa kristallinkirkasta vettä ja hienoa hiekkaa, mikä tekee siitä täydellisen paikan rentoutumiseen ja uimiseen. Ranta-alueella on myös useita luksushotelleja ja lomakohteita, jotka tarjoavat korkeatasoisia palveluita ja mukavuuksia.

Makadi Bay on myös erinomainen paikka snorklaukseen ja sukellukseen. Alueella on useita sukelluskeskuksia, jotka tarjoavat kursseja ja retkiä kaikentasoisille sukeltajille. Vedenalainen maailma on täynnä värikkäitä koralleja ja eksoottisia kaloja, joten sukellusretki täällä on unohtumaton kokemus.

El Gouna

El Gouna on toinen suosittu ranta-alue Hurghadassa, ja se tunnetaan erityisesti kauniista laguunistaan ja kanavistaan. Tämä keinotekoinen kaupunki on rakennettu ympäristöystävällisesti, ja se tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ja palveluita. El Gounassa voit nauttia rennosta rantaelämästä, mutta myös aktiivisemmista harrastuksista, kuten purjehduksesta ja kitesurffauksesta.

El Gouna on myös tunnettu golfkentistään ja spa-keskuksistaan. Jos haluat hemmotella itseäsi, voit varata ajan hierontaan tai kauneushoitoon jossakin alueen ylellisistä kylpylöistä. Lisäksi El Gounassa järjestetään säännöllisesti kulttuuritapahtumia ja festivaaleja, joten siellä on aina jotain mielenkiintoista tekemistä.

Sahl Hasheesh

Sahl Hasheesh on ylellinen lomakohde, joka sijaitsee noin 18 kilometrin päässä Hurghadan keskustasta. Tämä alue on tunnettu upeista rannoistaan ja korkeatasoisista hotelleistaan. Sahl Hasheeshin rannat ovat täydellisiä auringonottoon ja uimiseen, ja niiden kirkas vesi houkuttelee myös snorklaajia ja sukeltajia.

Alueella on myös useita ravintoloita ja baareja, joissa voit nauttia herkullisista aterioista ja virkistävistä juomista. Sahl Hasheesh tarjoaa myös mahdollisuuden ratsastukseen rannalla, mikä on ainutlaatuinen tapa kokea alueen kauneus. Lisäksi voit vuokrata polkupyörän ja tutustua alueeseen omatoimisesti.

Giftun-saaret

Giftun-saaret ovat suosittu retkikohde Hurghadassa, ja ne sijaitsevat noin 45 minuutin venematkan päässä kaupungista. Saaret ovat osa suojeltua merialuetta, ja ne tarjoavat upeat puitteet snorklaukseen ja sukellukseen. Giftun-saarten rannat ovat valkoista hiekkaa ja vesi on kristallinkirkasta, joten ne ovat täydellinen paikka rentoutumiseen ja luonnon ihailuun.

Retket Giftun-saarille sisältävät usein myös lounaan ja mahdollisuuden tutustua saarten monipuoliseen eläimistöön ja kasvistoon. Voit nähdä muun muassa delfiinejä, merikilpikonnia ja värikkäitä koralleja. Tämä retki on ehdoton valinta kaikille luonnon ystäville ja seikkailunhaluisille matkailijoille.

Hurghadan aktiviteetit

Hurghada tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja, jotka sopivat kaikenikäisille ja -tasoisille matkailijoille. Yksi suosituimmista aktiviteeteista on snorklaus, ja alueella on useita paikkoja, joissa voit tutustua Punaisenmeren värikkääseen vedenalaiseen maailmaan. Sukellus on myös erittäin suosittua, ja Hurghadassa on useita sukelluskeskuksia, jotka tarjoavat kursseja ja retkiä.

Vesiurheilun lisäksi Hurghadassa voi harrastaa muun muassa purjehdusta, kitesurffausta ja vesihiihtoa. Alueella on myös useita golfkenttiä, joten golfin ystäville löytyy runsaasti pelimahdollisuuksia. Jos haluat kokea jotain erilaista, voit osallistua aavikkosafarille, jossa pääset tutustumaan Egyptin aavikon upeisiin maisemiin ja beduiinikulttuuriin.

Hurghada on täydellinen lomakohde kaikille, jotka haluavat nauttia auringosta, merestä ja monipuolisista aktiviteeteista. Toivottavasti tämä artikkeli auttaa sinua suunnittelemaan unelmiesi loman Hurghadassa. Lomallo toivottaa sinulle ikimuistoista matkaa!

Aiheeseen liittyvät artikkelit