Toscana on yksi Italian kauneimmista ja monipuolisimmista alueista, joka tarjoaa vierailijoilleen upeita maisemia, historiallisia kaupunkeja ja herkullista ruokaa. Tämä artikkeli esittelee Toscanan parhaat vierailukohteet ja antaa vinkkejä siitä, mitä nähdä ja kokea tällä ainutlaatuisella alueella. Olitpa sitten kulttuurin ystävä, luonnon ihailija tai kulinaristi, Toscana tarjoaa jokaiselle jotakin.

Firenze – Renessanssin kehto

Firenze on Toscanan pääkaupunki ja yksi maailman tunnetuimmista kulttuurikohteista. Kaupunki on täynnä upeita renessanssiajan taideteoksia, arkkitehtuuria ja historiaa. Yksi Firenzen tunnetuimmista nähtävyyksistä on Duomo, Santa Maria del Fioren katedraali, jonka kupoli on Brunelleschin mestariteos. Katedraalin vieressä sijaitseva Giotton kellotorni tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin.

Firenzen Uffizi-galleria on yksi maailman merkittävimmistä taidemuseoista, jossa voi ihailla teoksia muun muassa Botticellilta, Michelangelolta ja Leonardolta. Ponte Vecchio, vanha silta, on myös vierailun arvoinen. Se on täynnä pieniä kultasepänliikkeitä ja tarjoaa kauniit näkymät Arno-joelle. Firenze on myös tunnettu herkullisesta toscanalaisesta ruoasta, joten älä unohda nauttia paikallisista herkuista, kuten bistecca alla fiorentinasta.

Siena – Keskiaikainen helmi

Siena on toinen Toscanan helmi, joka tunnetaan parhaiten hyvin säilyneestä keskiaikaisesta arkkitehtuuristaan ja vuosittaisesta Palio-hevoskilpailusta. Kaupungin sydän on Piazza del Campo, yksi Euroopan kauneimmista aukioista. Aukion laidalla sijaitsee Torre del Mangia, josta avautuvat upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröivään maaseutuun.

Sienan katedraali, Duomo di Siena, on upea esimerkki goottilaisesta arkkitehtuurista. Katedraalin sisätilat ovat täynnä taidetta ja yksityiskohtia, jotka tekevät vaikutuksen jokaiseen vierailijaan. Sienassa kannattaa myös tutustua paikallisiin viineihin ja ruokakulttuuriin. Kaupunki on tunnettu erityisesti Chianti-viineistään ja pappardelle al cinghiale -pastaruoastaan.

Pisa – Kalteva torni ja paljon muuta

Pisa on tunnettu ennen kaikkea kaltevasta tornistaan, mutta kaupungilla on paljon muutakin tarjottavaa. Piazza dei Miracoli, Ihmeiden aukio, on Unescon maailmanperintökohde, jossa sijaitsevat Pisan katedraali, kastekappeli ja kuuluisa kalteva torni. Torniin kiipeäminen on unohtumaton kokemus, ja näkymät ylhäältä ovat upeat.

Pisan yliopisto on yksi Euroopan vanhimmista ja arvostetuimmista, ja kaupungin eläväinen opiskelijaelämä tuo oman viehätyksensä. Pisan historiallinen keskusta on täynnä kauniita rakennuksia, viehättäviä kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista. Älä myöskään unohda vierailla Arno-joen varrella sijaitsevassa Santa Maria della Spina -kirkossa, joka on yksi Pisan kauneimmista goottilaisista rakennuksista.

Chianti – Viinialueen sydämessä

Chianti on Toscanan tunnetuin viinialue, joka sijaitsee Firenzen ja Sienan välissä. Alue on kuuluisa kauniista maisemistaan, viinitiloistaan ja viehättävistä kylistään. Chianti Classico -viini on yksi Italian arvostetuimmista punaviineistä, ja alueella on lukuisia viinitiloja, joissa voi vierailla ja maistella paikallisia viinejä.

Chiantin alueella kannattaa vierailla myös sen viehättävissä kylissä, kuten Greve in Chianti, Radda in Chianti ja Castellina in Chianti. Näissä kylissä voi nauttia rauhallisesta tunnelmasta, kauniista maisemista ja herkullisesta ruoasta. Alueella on myös useita vaellus- ja pyöräilyreittejä, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua Chiantin upeaan luontoon.

Lucca – Kaupunki muurien sisällä

Lucca on viehättävä kaupunki, joka tunnetaan parhaiten hyvin säilyneistä kaupunginmuureistaan. Muurit ympäröivät koko vanhaa kaupunkia, ja niiden päällä voi kävellä tai pyöräillä ja ihailla kauniita näkymiä. Luccan historiallinen keskusta on täynnä kapeita kujia, kauniita kirkkoja ja viehättäviä aukioita.

Yksi Luccan tunnetuimmista nähtävyyksistä on San Martino -katedraali, joka on upea esimerkki romaanisesta arkkitehtuurista. Kaupungissa on myös useita muita kauniita kirkkoja, kuten San Michele in Foro ja San Frediano. Lucca on myös tunnettu musiikistaan, ja kaupungissa järjestetään vuosittain useita musiikkifestivaaleja, kuten Lucca Summer Festival ja Puccini-festivaali.

Toscana on täynnä upeita vierailukohteita, jotka tarjoavat unohtumattomia elämyksiä. Olitpa sitten kiinnostunut historiasta, taiteesta, luonnosta tai ruoasta, Toscana on täydellinen matkakohde. Suunnittele matkasi huolella ja nauti kaikesta, mitä tämä kaunis alue tarjoaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit