Venetsia, tuo romanttinen ja ainutlaatuinen kaupunki, on täynnä historiaa, kulttuuria ja henkeäsalpaavia maisemia. Jos sinulla on vain lyhyt aika tutustua tähän upeaan kaupunkiin, on tärkeää tietää, mitkä ovat ne kohteet, joita et voi jättää väliin. Tässä blogipostauksessa esittelemme Venetsian parhaat nähtävyydet lyhyelle vierailulle, jotta saat kaiken irti ajastasi tässä maagisessa kaupungissa.

Piazza San Marco ja Pyhän Markuksen basilika

Piazza San Marco, eli Pyhän Markuksen aukio, on Venetsian sydän ja sielu. Tämä upea aukio on täynnä elämää ja historiaa, ja se on täydellinen paikka aloittaa Venetsian tutkiminen. Aukion laidalla sijaitsee Pyhän Markuksen basilika, joka on yksi maailman kauneimmista kirkoista. Sen upea bysanttilainen arkkitehtuuri ja kultaiset mosaiikit tekevät siitä unohtumattoman nähtävyyden.

Kun vierailet Piazza San Marcossa, muista myös käydä Campanile di San Marco -kellotornissa. Sieltä avautuvat upeat näkymät yli koko kaupungin ja sen kanaalien. Tämä on loistava paikka ottaa valokuvia ja nauttia Venetsian kauneudesta yläilmoista käsin.

Vinkki: Saavu aikaisin aamulla tai myöhään iltapäivällä välttääksesi suurimmat turistijoukot ja nauttiaksesi rauhallisemmasta tunnelmasta.

Gondoliajelu kanaaleissa

Ei ole mitään romanttisempaa kuin gondoliajelu Venetsian kanaaleissa. Tämä ikoninen kokemus on ehdoton must kaikille Venetsiaan matkustaville. Gondoliajelu tarjoaa ainutlaatuisen näkökulman kaupunkiin ja sen kauniisiin rakennuksiin, jotka reunustavat kanaaleja.

Gondoliajelun aikana voit ihailla Venetsian arkkitehtuuria ja kuulla gondolieerin tarinoita kaupungin historiasta. Tämä on myös loistava tilaisuus ottaa upeita valokuvia ja luoda ikimuistoisia hetkiä.

Vinkki: Gondoliajelut voivat olla melko kalliita, joten kannattaa harkita jakamista ystävien tai perheen kanssa kustannusten jakamiseksi. Voit myös neuvotella hinnasta ennen ajelun aloittamista.

Rialton silta ja markkinat

Rialton silta on yksi Venetsian tunnetuimmista maamerkeistä ja se on ehdottomasti vierailun arvoinen. Tämä kaunis kivisilta ylittää Canal Granden ja tarjoaa upeat näkymät kanaalille ja sen ympäristöön. Silta on myös loistava paikka ostaa matkamuistoja ja nauttia paikallisesta tunnelmasta.

Rialton markkinat, jotka sijaitsevat aivan sillan vieressä, ovat täydellinen paikka tutustua paikallisiin herkkuihin ja ostaa tuoreita raaka-aineita. Markkinoilla voit maistella paikallisia juustoja, hedelmiä ja vihanneksia sekä nauttia venetsialaisesta tunnelmasta.

Vinkki: Vieraile markkinoilla aikaisin aamulla, jolloin ne ovat vilkkaimmillaan ja tarjolla on laajin valikoima tuoreita tuotteita.

Dogen palatsi ja Huokausten silta

Dogen palatsi, eli Palazzo Ducale, on yksi Venetsian merkittävimmistä historiallisista rakennuksista. Tämä upea goottilainen palatsi toimi aikoinaan Venetsian hallitsijoiden asuinpaikkana ja hallintokeskuksena. Palatsin sisällä voit ihailla upeita taideteoksia, koristeellisia saleja ja oppia lisää Venetsian historiasta.

Huokausten silta, joka yhdistää Dogen palatsin vankilaan, on toinen Venetsian tunnetuimmista nähtävyyksistä. Silta sai nimensä siitä, että vangit huokaisivat viimeisen kerran nähdessään Venetsian kauneuden ennen vankilaan astumista. Tämä romanttinen ja hieman surumielinen silta on ehdottomasti vierailun arvoinen.

Vinkki: Osta liput Dogen palatsiin etukäteen verkosta välttääksesi pitkät jonot ja varmistaaksesi pääsyn sisään.

Venetsia tarjoaa lukemattomia nähtävyyksiä ja elämyksiä, mutta näiden kohteiden avulla saat varmasti kaiken irti lyhyestä vierailustasi. Jos haluat tutustua muihin matkakohteisiin, kuten Pariisiin, Tukholmaan tai Gran Canariaan, tutustu Lomallon artikkeleihin:

Toivottavasti tämä Venetsian matkaopas auttaa sinua suunnittelemaan unohtumattoman vierailun tähän ainutlaatuiseen kaupunkiin. Hyvää matkaa!

Aiheeseen liittyvät artikkelit