Wien, Itävallan pääkaupunki, on tunnettu rikkaasta historiastaan, kulttuuristaan ja arkkitehtuuristaan. Kaupunki tarjoaa vierailijoilleen monia upeita nähtävyyksiä, jotka kertovat sen loistokkaasta menneisyydestä ja elävästä nykyisyydestä. Tässä artikkelissa esittelemme Wienin tärkeimmät nähtävyydet, jotka jokaisen matkailijan tulisi kokea.

Schönbrunnin linna

Schönbrunnin linna on yksi Wienin tunnetuimmista ja suosituimmista nähtävyyksistä. Tämä barokkityylinen linna oli Habsburgien keisarillisen perheen kesäresidenssi ja se on nykyään Unescon maailmanperintökohde. Linnan upea arkkitehtuuri ja laajat puutarhat houkuttelevat vuosittain miljoonia vierailijoita.

Linnan sisätiloissa voi tutustua keisarillisiin huoneisiin, jotka on sisustettu aikakauden tyyliin. Erityisen vaikuttava on Peilisali, jossa nuori Wolfgang Amadeus Mozart esiintyi ensimmäistä kertaa keisarinna Maria Teresialle. Linnan puutarhat tarjoavat myös paljon nähtävää, kuten Gloriette-paviljongin, Palmuhuoneen ja eläintarhan, joka on maailman vanhin edelleen toiminnassa oleva eläintarha.

Hofburgin palatsi

Hofburgin palatsi on toinen merkittävä nähtävyys Wienissä. Tämä valtava palatsikompleksi toimi Habsburgien talon talviasuntona ja on nykyään Itävallan presidentin virka-asunto. Hofburgin palatsissa on useita museoita ja näyttelyitä, jotka tarjoavat syvällisen katsauksen Itävallan historiaan ja kulttuuriin.

Palatsin kohokohtia ovat muun muassa Keisarilliset huoneet, Sisi-museo ja Hopeakokoelma. Keisarillisissa huoneissa voi nähdä, miten keisarillinen perhe eli ja työskenteli. Sisi-museo on omistettu keisarinna Elisabetille, joka tunnetaan paremmin nimellä Sisi. Hopeakokoelma puolestaan esittelee Habsburgien loisteliaita juhla-astioita ja pöytähopeita.

Pyhän Tapanin tuomiokirkko

Pyhän Tapanin tuomiokirkko, tunnetaan myös nimellä Stephansdom, on Wienin tunnetuin kirkko ja kaupungin symboli. Tämä goottilainen mestariteos sijaitsee aivan Wienin sydämessä ja sen korkea etelätorni, Steffl, kohoaa 136 metrin korkeuteen. Kirkon historia ulottuu yli 800 vuoden taakse, ja se on ollut todistamassa monia tärkeitä tapahtumia Itävallan historiassa.

Tuomiokirkon sisätilat ovat yhtä vaikuttavat kuin sen ulkopuoli. Vierailijat voivat ihailla kauniita lasimaalauksia, koristeellisia alttareita ja historiallisia hautakammioita. Kirkon torniin kiipeäminen tarjoaa upeat näkymät yli Wienin kaupungin. Lisäksi kirkon alla sijaitsevat katakombit ovat suosittu vierailukohde, jossa voi tutustua Wienin menneisyyteen hieman synkemmästä näkökulmasta.

Belvederen palatsi

Belvederen palatsi on toinen upea barokkityylinen rakennus Wienissä. Tämä palatsikompleksi koostuu kahdesta pääpalatsista, Ylä- ja Alabelvederestä, sekä kauniista puutarhoista. Belvedere tunnetaan erityisesti taidekokoelmistaan, jotka sisältävät merkittäviä teoksia eri aikakausilta.

Ylä-Belvederessä sijaitsee Itävallan taidehistorian museo, jossa on esillä muun muassa Gustav Klimtin kuuluisia maalauksia, kuten ”Suudelma”. Alabelvedere puolestaan keskittyy barokin ja keskiajan taiteeseen. Palatsin puutarhat ovat myös vierailun arvoiset, ja ne tarjoavat rauhallisen paikan rentoutumiseen ja kauniiden maisemien ihailuun.

Prater ja Riesenrad

Prater on suuri julkinen puistoalue Wienissä, joka tarjoaa monenlaista viihdettä ja aktiviteetteja. Puiston tunnetuin nähtävyys on Riesenrad, valtava maailmanpyörä, joka on ollut toiminnassa vuodesta 1897. Riesenrad tarjoaa upeat näkymät yli Wienin ja on erityisen suosittu iltaisin, kun kaupunki on valaistu.

Praterin alueella on myös muita huvipuistolaitteita, ravintoloita ja kahviloita, joten se on loistava paikka viettää aikaa perheen tai ystävien kanssa. Lisäksi puistossa on laajoja viheralueita, joissa voi kävellä, pyöräillä tai vain nauttia luonnosta. Prater on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka, joka tarjoaa hauskaa ja rentouttavaa tekemistä kaikille.

Naschmarkt

Naschmarkt on Wienin suurin ja tunnetuin ulkoilmatori, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Tämä vilkas tori on toiminut jo 1500-luvulta lähtien ja se on suosittu sekä paikallisten että turistien keskuudessa. Naschmarkt tarjoaa laajan valikoiman tuoreita elintarvikkeita, kuten hedelmiä, vihanneksia, lihaa, kalaa ja juustoja.

Torilla on myös lukuisia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi maistella erilaisia kansainvälisiä herkkuja. Naschmarkt on loistava paikka tutustua Wienin ruokakulttuuriin ja tehdä herkullisia löytöjä. Lisäksi torilla järjestetään säännöllisesti kirpputoreja, joista voi löytää ainutlaatuisia antiikkiesineitä ja muita aarteita.

Wien on kaupunki, joka tarjoaa loputtomasti nähtävää ja koettavaa. Näiden tärkeimpien nähtävyyksien lisäksi kaupungista löytyy lukuisia muita mielenkiintoisia kohteita, jotka tekevät vierailusta unohtumattoman. Suunnittele matkasi huolella ja nauti Wienin monipuolisesta tarjonnasta!

Aiheeseen liittyvät artikkelit