Tallinna, Viron pääkaupunki, on täynnä historiaa, kulttuuria ja kauniita maisemia. Tämä kaupunki tarjoaa monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä, jotka houkuttelevat matkailijoita ympäri maailmaa. Tässä artikkelissa esittelemme Tallinnan mielenkiintoisimmat nähtävyydet, jotka sinun kannattaa ehdottomasti kokea vierailusi aikana.

Vanhakaupunki

Tallinnan vanhakaupunki on yksi parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista Euroopassa. Se on Unescon maailmanperintökohde, ja sen kapeat mukulakivikadut, värikkäät rakennukset ja historialliset kirkot vievät sinut ajassa taaksepäin. Vanhakaupunki on jaettu kahteen osaan: Toompean mäki ja alakaupunki. Toompean mäeltä löydät muun muassa Toompean linnan ja Aleksanteri Nevskin katedraalin.

Alakaupungissa voit vierailla Raatihuoneentorilla, joka on ollut kaupungin keskus jo vuosisatojen ajan. Torilla sijaitsee myös Raatihuone, joka on yksi Euroopan vanhimmista säilyneistä goottilaisista raatihuoneista. Vanhakaupunki on täynnä pieniä putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita, joissa voit nauttia paikallisista herkuista ja ostaa käsitöitä.

Kadriorgin palatsi ja puisto

Kadriorgin palatsi on upea barokkityylinen rakennus, jonka Pietari Suuri rakennutti vaimolleen Katariina I:lle. Palatsi toimii nykyään taidemuseona, jossa on esillä virolaista ja ulkomaista taidetta. Kadriorgin palatsi on ympäröity kauniilla puistolla, joka on suosittu paikka niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa. Puistossa voit kävellä pitkin viehättäviä polkuja, ihailla suihkulähteitä ja nauttia luonnon rauhasta.

Kadriorgin puistossa sijaitsee myös useita muita museoita, kuten Kumu-taidemuseo, joka on Viron suurin ja modernein taidemuseo. Kumu tarjoaa laajan valikoiman virolaista taidetta eri aikakausilta sekä vaihtuvia kansainvälisiä näyttelyitä. Kadriorgin alue on ehdottomasti vierailun arvoinen, jos haluat tutustua Tallinnan kulttuuritarjontaan ja nauttia kauniista ympäristöstä.

Telliskivi Loomelinnak

Telliskivi Loomelinnak on entinen teollisuusalue, joka on muutettu luovaksi keskukseksi. Alueella on lukuisia gallerioita, design-liikkeitä, kahviloita ja ravintoloita. Telliskivi on erityisen suosittu nuorten ja taiteilijoiden keskuudessa, ja siellä järjestetään usein erilaisia tapahtumia, kuten markkinoita, konsertteja ja näyttelyitä. Alueen katutaide ja värikkäät seinämaalaukset tekevät siitä ainutlaatuisen paikan Tallinnan kartalla.

Telliskivessä voit myös vierailla Fotografiska-museossa, joka on kansainvälisesti tunnettu valokuvataiteen museo. Museossa on esillä sekä virolaisten että kansainvälisten valokuvaajien töitä, ja se tarjoaa mielenkiintoisia näyttelyitä ympäri vuoden. Telliskivi Loomelinnak on täydellinen paikka viettää rento päivä taiteen ja kulttuurin parissa.

Viron merimuseo ja Lentosatama

Viron merimuseo sijaitsee historiallisessa Paksun Margareetan tornissa, joka on yksi Tallinnan vanhankaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Museossa voit tutustua Viron merenkulun historiaan ja nähdä erilaisia näyttelyitä, jotka esittelevät laivoja, merikarttoja ja muita merenkulkuun liittyviä esineitä. Museon kattoterassilta avautuu upea näkymä Tallinnan satamaan ja vanhaankaupunkiin.

Lentosatama on Viron merimuseon toinen toimipiste, joka sijaitsee historiallisessa vesitasohallissa. Lentosatamassa voit tutustua erilaisiin laivoihin, sukellusveneisiin ja lentokoneisiin. Yksi museon kohokohdista on Lembit-sukellusvene, joka on ainoa säilynyt 1930-luvulla rakennettu sukellusvene maailmassa. Lentosatama tarjoaa myös interaktiivisia näyttelyitä ja aktiviteetteja, jotka sopivat koko perheelle.

Viron ulkoilmamuseo

Viron ulkoilmamuseo sijaitsee Rocca al Maren alueella, noin 8 kilometriä Tallinnan keskustasta. Museossa voit tutustua Viron maaseudun elämään ja perinteisiin eri aikakausilta. Alueella on yli 70 historiallista rakennusta, kuten maatiloja, tuulimyllyjä, kappeleita ja kouluja, jotka on siirretty museoon eri puolilta Viroa. Museossa voit nähdä, miten virolaiset elivät ja työskentelivät menneinä vuosisatoina.

Viron ulkoilmamuseo tarjoaa myös erilaisia työpajoja ja tapahtumia, joissa voit oppia perinteisiä käsityötaitoja ja osallistua vanhan ajan juhliin. Museon alueella on myös kahvila ja ravintola, joissa voit maistella perinteisiä virolaisia ruokia. Ulkoilmamuseo on erinomainen kohde, jos haluat kokea pala aitoa virolaista kulttuuria ja historiaa.

Tallinna on kaupunki, joka tarjoaa monipuolisia elämyksiä ja nähtävyyksiä kaikille matkailijoille. Olitpa kiinnostunut historiasta, taiteesta, kulttuurista tai luonnosta, löydät varmasti jotain mielenkiintoista tästä kauniista kaupungista. Suunnittele matkasi huolella ja nauti Tallinnan tarjoamista upeista kokemuksista!

Aiheeseen liittyvät artikkelit