Lissabon, Portugalin pääkaupunki, on täynnä historiaa, kulttuuria ja upeita maisemia. Tämä kaupunki tarjoaa matkailijoille monia unohtumattomia kokemuksia. Tässä artikkelissa esittelemme Lissabonin parhaat nähtävyydet, jotka sinun ei kannata jättää väliin.

Belémin torni

Belémin torni, joka tunnetaan myös nimellä Torre de Belém, on yksi Lissabonin tunnetuimmista maamerkeistä. Tämä 1500-luvulla rakennettu torni sijaitsee Tejo-joen rannalla ja on Unescon maailmanperintökohde. Torni rakennettiin alun perin puolustustarkoituksiin, mutta nykyään se toimii suosittuna turistikohteena.

Belémin torni tarjoaa vierailijoille upeat näkymät joelle ja kaupunkiin. Tornin sisällä voit tutustua sen historiallisiin huoneisiin ja ihailla kauniita arkkitehtonisia yksityiskohtia. Muista myös käydä tornin katolla, josta avautuu henkeäsalpaava panoraamanäkymä.

Jerónimos-luostari

Jerónimos-luostari, Mosteiro dos Jerónimos, on toinen Unescon maailmanperintökohde Lissabonissa. Tämä upea luostari on rakennettu 1500-luvulla ja se edustaa manueliinityyliä, joka on ainutlaatuinen portugalilainen arkkitehtuurityyli. Luostari on omistettu Vasco da Gaman löytöretkien kunniaksi.

Luostarin sisätilat ovat vaikuttavat, ja erityisesti sen kirkko ja klaustrit ovat vierailun arvoisia. Kirkon sisällä voit nähdä Vasco da Gaman haudan sekä muita merkittäviä historiallisia henkilöitä. Luostarin kauniit puutarhat ja rauhallinen ilmapiiri tarjoavat täydellisen paikan rentoutumiseen.

Alfama

Alfama on Lissabonin vanhin kaupunginosa, joka tunnetaan kapeista kujistaan, värikkäistä taloistaan ja perinteisestä fado-musiikistaan. Tämä alue on säilyttänyt paljon vanhaa charmiaan ja tarjoaa vierailijoille aidon portugalilaisen kokemuksen.

Alfaman kaduilla kävellessäsi voit tutustua paikallisiin kauppoihin, kahviloihin ja ravintoloihin. Alueella sijaitsee myös useita historiallisia nähtävyyksiä, kuten São Jorgen linna ja Sé-katedraali. Älä unohda pysähtyä kuuntelemaan fado-musiikkia jossakin alueen monista fado-baareista.

Praça do Comércio

Praça do Comércio, joka tunnetaan myös nimellä Terreiro do Paço, on yksi Lissabonin suurimmista ja kauneimmista aukioista. Tämä aukio sijaitsee Tejo-joen rannalla ja on ollut tärkeä kaupan ja hallinnon keskus vuosisatojen ajan.

Aukiolla voit ihailla sen upeaa arkkitehtuuria, mukaan lukien Arco da Rua Augusta -riemukaari. Aukion ympärillä on myös useita kahviloita ja ravintoloita, joissa voit nauttia paikallisista herkuista ja katsella ohikulkijoita. Aukio on myös suosittu paikka erilaisille tapahtumille ja festivaaleille.

Oceanário de Lisboa

Oceanário de Lisboa on yksi Euroopan suurimmista akvaarioista ja ehdoton vierailukohde perheille ja merielämän ystäville. Tämä moderni akvaario sijaitsee Parque das Nações -alueella, joka rakennettiin vuoden 1998 maailmannäyttelyä varten.

Oceanáriossa voit tutustua monenlaisiin merieläimiin, kuten haikaloihin, rauskuisiin ja pingviineihin. Akvaarion keskusnäyttelyssä on valtava säiliö, joka esittelee eri valtamerien ekosysteemejä. Lisäksi akvaariossa on useita pienempiä näyttelyitä, jotka keskittyvät tiettyihin merieläimiin ja -ympäristöihin.

Tram 28

Tram 28 on yksi Lissabonin ikonisimmista nähtävyyksistä. Tämä historiallinen raitiovaunu kulkee kaupungin läpi ja tarjoaa matkailijoille ainutlaatuisen tavan tutustua Lissabonin eri alueisiin. Raitiovaunureitti kulkee muun muassa Alfaman, Baixan ja Estrelan kaupunginosien läpi.

Matka Tram 28:lla on kuin aikamatka menneisyyteen, sillä raitiovaunut ovat peräisin 1930-luvulta. Reitin varrella voit nähdä monia Lissabonin tärkeimpiä nähtävyyksiä ja nauttia kaupungin kauniista maisemista. Muista kuitenkin varautua ruuhkiin, sillä Tram 28 on erittäin suosittu sekä turistien että paikallisten keskuudessa.

Lissabon on kaupunki, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Sen rikas historia, kaunis arkkitehtuuri ja elävä kulttuuri tekevät siitä täydellisen matkakohteen. Toivottavasti tämä opas auttaa sinua löytämään Lissabonin parhaat nähtävyydet ja tekemään matkastasi unohtumattoman.

Aiheeseen liittyvät artikkelit