Dubrovnik, joka tunnetaan myös nimellä ”Adrianmeren helmi”, on yksi Kroatian suosituimmista matkakohteista. Tämä historiallinen kaupunki tarjoaa vierailijoilleen upeita maisemia, rikkaan kulttuuriperinnön ja monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Tässä artikkelissa esittelemme Dubrovnikin mielenkiintoisimmat nähtävyydet, jotka tekevät vierailustasi unohtumattoman.

Vanha kaupunki ja sen muurit

Dubrovnikin vanha kaupunki, joka on Unescon maailmanperintökohde, on ehdottomasti vierailun arvoinen. Kaupungin muurit, jotka ympäröivät vanhaa kaupunkia, ovat yksi sen tunnetuimmista nähtävyyksistä. Nämä massiiviset muurit ovat peräisin 10. vuosisadalta ja ne tarjoavat upeat näkymät kaupunkiin ja Adrianmerelle.

Voit kävellä muureilla ja ihailla kaupungin punakattoisia rakennuksia, kapeita kujia ja historiallisia monumentteja. Muureilla kävely kestää noin kaksi tuntia, ja se on loistava tapa tutustua kaupunkiin ylhäältä käsin. Muista ottaa mukaan kamera, sillä näkymät ovat henkeäsalpaavat!

Stradun – Dubrovnikin pääkatu

Stradun, joka tunnetaan myös nimellä Placa, on Dubrovnikin vanhan kaupungin pääkatu. Tämä leveä, kalkkikivestä tehty katu on kaupungin sydän ja se on täynnä kahviloita, ravintoloita ja kauppoja. Stradun on täydellinen paikka nauttia kahvikupillinen ja katsella ohikulkijoita.

Kävely Stradunilla on kuin aikamatka menneisyyteen. Kadun varrella sijaitsee useita historiallisia rakennuksia, kuten Sponzan palatsi ja Pyhän Blasiuksen kirkko. Stradun on myös paikka, jossa järjestetään monia kaupungin tapahtumia ja festivaaleja, joten siellä on aina jotain mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa.

Rectorin palatsi

Rectorin palatsi on yksi Dubrovnikin merkittävimmistä historiallisista rakennuksista. Tämä goottilais-renessanssityylinen palatsi toimi aikoinaan Dubrovnikin tasavallan hallitsijan, rehtorin, asuinpaikkana. Nykyään palatsi toimii museona, jossa voit tutustua kaupungin historiaan ja kulttuuriin.

Palatsin sisätilat ovat vaikuttavat, ja siellä on esillä monia arvokkaita esineitä, kuten maalauksia, huonekaluja ja asiakirjoja. Museon näyttelyt tarjoavat mielenkiintoisen katsauksen Dubrovnikin menneisyyteen ja sen merkitykseen Adrianmeren kauppareiteillä.

Lokrumin saari

Vain lyhyen venematkan päässä Dubrovnikin rannikolta sijaitsee Lokrumin saari, joka on täydellinen päiväretkikohde. Saari on luonnonsuojelualue, ja siellä on upeita puutarhoja, historiallisia rakennuksia ja kauniita uimarantoja. Lokrumin saari on myös tunnettu siitä, että siellä asuu vapaana kulkevia riikinkukkoja.

Saarella voit vierailla vanhassa benediktiiniluostarissa, joka on peräisin 11. vuosisadalta, sekä tutustua saaren kasvitieteelliseen puutarhaan. Lokrumin saari tarjoaa myös erinomaiset mahdollisuudet patikointiin ja uimiseen kristallinkirkkaassa vedessä.

Dubrovnikin katedraali

Dubrovnikin katedraali, joka tunnetaan myös nimellä Neitsyt Marian taivaaseenastumisen katedraali, on yksi kaupungin tärkeimmistä uskonnollisista rakennuksista. Tämä barokkityylinen katedraali rakennettiin 1700-luvulla, ja se on tunnettu upeasta arkkitehtuuristaan ja taidekokoelmistaan.

Katedraalin sisätiloissa voit ihailla kauniita alttaritauluja, freskoja ja veistoksia. Erityisen vaikuttava on katedraalin aarreaitta, jossa on esillä monia arvokkaita uskonnollisia esineitä, kuten pyhäinjäännöksiä ja kultaisia ehtoollisastioita. Katedraali on ehdottomasti vierailun arvoinen, jos olet kiinnostunut uskonnollisesta taiteesta ja arkkitehtuurista.

Lapadin ranta

Jos kaipaat rentoutumista ja auringonottoa, suuntaa Lapadin rannalle. Tämä suosittu ranta-alue sijaitsee noin neljän kilometrin päässä Dubrovnikin vanhasta kaupungista, ja se tarjoaa erinomaiset puitteet rentouttavalle päivälle meren äärellä. Lapadin ranta on erityisen suosittu perheiden keskuudessa, sillä siellä on matala ja turvallinen uimavesi.

Rannan läheisyydessä on myös monia ravintoloita, kahviloita ja baareja, joissa voit nauttia herkullisista kroatialaisista ruoista ja juomista. Lapadin ranta on täydellinen paikka viettää rentouttava päivä auringossa ja nauttia Adrianmeren kauneudesta.

Dubrovnik tarjoaa vierailijoilleen monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja elämyksiä. Olitpa kiinnostunut historiasta, kulttuurista tai luonnosta, tästä upeasta kaupungista löytyy jokaiselle jotakin. Suunnittele matkasi huolella ja varmista, että ehdit tutustua kaikkiin näihin upeisiin kohteisiin!

Aiheeseen liittyvät artikkelit