Teneriffa on monipuolinen matkakohde, joka tarjoaa runsaasti nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Saari on tunnettu upeista rannoistaan, jännittävistä teemapuistoistaan ja henkeäsalpaavista luonnonihmeistään. Tässä artikkelissa esittelemme parhaat perhekohteet Teneriffalla, jotta voit suunnitella unohtumattoman loman lasten kanssa.

Loro Parque: Eläinten valtakunta

Loro Parque on yksi Teneriffan tunnetuimmista nähtävyyksistä ja ehdottomasti vierailun arvoinen perheille. Tämä upea eläinpuisto sijaitsee Puerto de la Cruzissa ja tarjoaa mahdollisuuden nähdä monenlaisia eläimiä, kuten papukaijoja, delfiinejä, orankeja ja pingviinejä. Puisto on suunniteltu niin, että se tarjoaa eläimille mahdollisimman luonnonmukaiset elinolosuhteet, mikä tekee vierailusta sekä opettavaisen että viihdyttävän.

Puistossa on myös useita esityksiä, kuten delfiini- ja merileijonashow’t, jotka ovat erityisesti lasten suosikkeja. Loro Parquessa on myös suuri akvaario, jossa voi ihailla värikkäitä kaloja ja muita mereneläviä. Varaa aikaa koko päivä, sillä puisto on laaja ja nähtävää riittää.

Vinkki: Osta liput etukäteen verkosta, jotta vältät jonotuksen ja pääset suoraan nauttimaan elämyksistä. Lue lisää muista upeista matkakohteista, kuten Pariisin nähtävyydet: Historialliset kohteet ja tarinat.

Siam Park: Vesipuistojen kuningas

Siam Park on yksi maailman parhaista vesipuistoista ja ehdoton vierailukohde perheille Teneriffalla. Tämä thaimaalaisteemainen vesipuisto sijaitsee Costa Adejessa ja tarjoaa valtavan määrän erilaisia vesiliukumäkiä, aaltoaltaita ja muita vesileikkejä. Puisto on suunniteltu niin, että se tarjoaa hauskaa tekemistä kaikenikäisille, joten sekä lapset että aikuiset viihtyvät varmasti.

Yksi puiston kohokohdista on Tower of Power -liukumäki, joka tarjoaa adrenaliinintäyteisen laskun 28 metrin korkeudesta. Perheen pienimmille on oma alueensa, Lost City, jossa on turvallisia ja hauskoja vesileikkejä. Siam Parkissa on myös upea keinotekoinen ranta, jossa voi rentoutua ja nauttia auringosta.

Vinkki: Saavu paikalle aikaisin aamulla, jotta vältät ruuhkat ja saat parhaan mahdollisen kokemuksen. Tutustu myös muihin perheille sopiviin aktiviteetteihin, kuten Mikä tekee Nizzan nähtävyyksistä erityisiä?.

Teiden kansallispuisto: Luonnon ihmeet

Teiden kansallispuisto on yksi Teneriffan upeimmista luonnonnähtävyyksistä ja tarjoaa unohtumattomia elämyksiä koko perheelle. Puiston keskipisteenä on Teide-tulivuori, joka on Espanjan korkein huippu. Kansallispuisto tarjoaa upeat maisemat, jotka vaihtelevat laavakentistä ja kraattereista vehreisiin metsiin ja kukkuloihin.

Yksi suosituimmista aktiviteeteista puistossa on köysirata, joka vie vierailijat lähes Teiden huipulle. Matka ylös tarjoaa henkeäsalpaavat näkymät ja mahdollisuuden nähdä saari aivan uudesta perspektiivistä. Puistossa on myös useita vaellusreittejä, jotka sopivat eri tasoisille retkeilijöille.

Vinkki: Muista ottaa mukaan lämpimät vaatteet, sillä korkealla vuoristossa voi olla viileää, vaikka rannalla paistaisi aurinko. Lue lisää upeista luontokohteista, kuten Norjan vuonot: Parhaat paikat ja aktiviteetit.

Rannat ja vesitoiminnot: Hauskoja hetkiä koko perheelle

Teneriffa on tunnettu upeista rannoistaan, jotka tarjoavat täydelliset puitteet rentoutumiseen ja vesileikkeihin. Playa de las Américas ja Los Cristianos ovat suosittuja perherantoja, joissa on matalat vedet ja runsaasti palveluita, kuten ravintoloita ja leikkipaikkoja. Näillä rannoilla voi myös kokeilla erilaisia vesiurheilulajeja, kuten snorklausta, surffausta ja vesiskootteriajelua.

Jos haluatte kokea jotain erityistä, suosittelemme veneretkeä, jolla voi nähdä delfiinejä ja valaita niiden luonnollisessa elinympäristössä. Tämä on unohtumaton kokemus, joka jää varmasti lasten mieleen pitkäksi aikaa. Useat yritykset tarjoavat erilaisia retkiä, jotka sopivat kaikenikäisille.

Vinkki: Pakkaa mukaan aurinkorasvaa, hattu ja runsaasti vettä, jotta koko perhe pysyy suojattuna ja hyvinvoivana auringon alla. Tutustu myös muihin perheille sopiviin aktiviteetteihin, kuten Millaisia aktiviteetteja Tukholmassa voi tehdä?.

Teneriffa tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia perheille, jotka haluavat nauttia yhdessäolosta ja luoda unohtumattomia muistoja. Olipa kyseessä sitten eläinpuistot, vesipuistot, luonnonihmeet tai rannat, saari tarjoaa jokaiselle jotakin. Suunnittele seuraava perhelomasi Teneriffalle ja koe itse, miksi tämä saari on niin suosittu matkakohde.

Jos haluat tutustua muihin upeisiin matkakohteisiin, lue lisää esimerkiksi Kuinka paljon aikaa tarvitaan Lontoon nähtävyyksien kiertämiseen?.

Aiheeseen liittyvät artikkelit