Melbourne on kaupunki, joka tarjoaa loputtomasti tekemistä ja nähtävää. Olitpa sitten ensikertalainen tai kokenut matkailija, Melbourne ei petä. Tässä blogipostauksessa käymme läpi, mitä kaikkea voit tehdä Melbournessa viikonloppuna. Olitpa kiinnostunut kulttuurista, ruoasta, luonnosta tai yöelämästä, löydät varmasti jotain mieleistäsi.

Nähtävyydet ja kulttuurikohteet

Melbourne on tunnettu monipuolisesta kulttuuritarjonnastaan. Yksi kaupungin ikonisimmista nähtävyyksistä on Federation Square, joka on täynnä taidegallerioita, museoita ja kahviloita. Federation Square on täydellinen paikka aloittaa viikonloppusi, sillä se tarjoaa monipuolisen katsauksen kaupungin kulttuurielämään.

Toinen ehdoton vierailukohde on Melbourne Museum, joka tarjoaa kiehtovia näyttelyitä niin luonnonhistoriasta kuin kulttuuristakin. Museon yhteydessä sijaitseva IMAX-teatteri tarjoaa unohtumattomia elokuvaelämyksiä. Jos olet taiteen ystävä, National Gallery of Victoria on pakollinen vierailukohde. Tämä taidemuseo on Australian vanhin ja suurin, ja sen kokoelmat kattavat niin klassisen kuin moderninkin taiteen.

Ruokakulttuuri ja kahvilat

Melbourne on ruokakulttuurin mekka, ja kaupungista löytyy ravintoloita jokaiseen makuun. Aamiaispaikkojen ystäville suosittelemme Degraves Streetiä, joka on täynnä viehättäviä kahviloita ja leipomoita. Brunssin jälkeen voit suunnata Queen Victoria Marketille, joka on yksi kaupungin tunnetuimmista markkinoista. Täältä löydät tuoreita raaka-aineita, paikallisia herkkuja ja käsitöitä.

Illalliselle suosittelemme suuntaamaan Lygon Streetille, joka on tunnettu italialaisista ravintoloistaan. Täällä voit nauttia autenttista pastaa ja pizzaa. Jos kaipaat jotain eksoottisempaa, Chinatown tarjoaa laajan valikoiman aasialaisia ravintoloita. Melbourne on myös tunnettu kahvikulttuuristaan, joten älä unohda nauttia kupillista paikallista erikoiskahvia.

Luonto ja ulkoilu

Melbournessa on runsaasti mahdollisuuksia nauttia luonnosta ja ulkoilusta. Yksi suosituimmista kohteista on Royal Botanic Gardens, joka tarjoaa upeita maisemia ja rauhallisia kävelyreittejä. Puutarha on täydellinen paikka rentoutua ja nauttia luonnon kauneudesta.

Jos olet seikkailunhaluinen, suuntaa Yarra-joelle, jossa voit kokeilla melontaa tai suppailua. Joen varrella on myös useita pyöräily- ja kävelyreittejä, jotka tarjoavat upeat näkymät kaupunkiin. St Kilda Beach on toinen suosittu ulkoilukohde, jossa voit nauttia auringosta, uida tai kokeilla purjelautailua.

Tapahtumat ja yöelämä

Melbournen tapahtumakalenteri on täynnä erilaisia festivaaleja, konsertteja ja urheilutapahtumia. Yksi kaupungin tunnetuimmista tapahtumista on Australian Open, joka houkuttelee tenniksen ystäviä ympäri maailmaa. Myös Melbourne International Comedy Festival on suosittu tapahtuma, joka tarjoaa naurua ja viihdettä useiden viikkojen ajan.

Yöelämä Melbournessa on vilkasta ja monipuolista. Kaupungin keskustasta löytyy lukuisia baareja, klubeja ja live-musiikkipaikkoja. Suosittelemme vierailemaan Fitzroyssa, joka on tunnettu boheemista tunnelmastaan ja monipuolisesta baaritarjonnastaan. Myös Southbankin alue tarjoaa upeita näkymiä Yarra-joelle ja useita tyylikkäitä baareja ja ravintoloita.

Melbourne tarjoaa loputtomasti tekemistä ja nähtävää viikonlopun aikana. Olitpa kiinnostunut kulttuurista, ruoasta, luonnosta tai yöelämästä, löydät varmasti jotain mieleistäsi. Suunnittele matkasi huolella ja nauti kaikesta, mitä tämä upea kaupunki tarjoaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit