Amsterdam on kaupunki, joka tarjoaa loputtomasti nähtävää ja koettavaa. Olitpa sitten ensikertalainen tai kokenut matkailija, Amsterdamissa on aina jotain uutta ja jännittävää. Tässä blogipostauksessa annamme sinulle vinkkejä siitä, mitä tehdä Amsterdamissa viikonloppuna. Olitpa kiinnostunut kulttuurista, ruoasta tai vain rentoutumisesta, Amsterdamissa on tekemistä kaikille.

Tutustu Amsterdamin kanaviin ja arkkitehtuuriin

Amsterdam tunnetaan sen kauniista kanavista ja historiallisesta arkkitehtuurista. Yksi parhaista tavoista tutustua kaupunkiin on ottaa kanavaristeily. Kanavaristeilyt tarjoavat ainutlaatuisen näkökulman kaupunkiin ja sen upeisiin rakennuksiin. Voit valita erilaisista risteilyistä, kuten romanttisista illallisristeilyistä tai opastetuista kierroksista, jotka kertovat kaupungin historiasta ja arkkitehtuurista.

Jos haluat tutustua kaupunkiin kävellen, suosittelemme vierailemaan Jordaanin alueella. Tämä viehättävä kaupunginosa on täynnä kapeita katuja, kauniita kanavia ja historiallisia rakennuksia. Jordaanissa voit myös nauttia paikallisista kahviloista ja putiikeista. Älä unohda vierailla Anne Frankin talossa, joka on yksi Amsterdamin tunnetuimmista nähtävyyksistä.

Toinen upea alue on De Pijp, joka on tunnettu sen vilkkaasta tunnelmasta ja monikulttuurisesta ilmapiiristä. Alueella sijaitsee myös kuuluisa Albert Cuyp -markkinat, jossa voit ostaa tuoreita hedelmiä, vihanneksia ja paikallisia herkkuja. De Pijp on täydellinen paikka viettää rento iltapäivä kävellen ja nauttien kaupungin tunnelmasta.

Kulttuurikierros: Museot ja galleriat

Amsterdam on kulttuurin ystävien paratiisi. Kaupungissa on lukuisia museoita ja gallerioita, jotka tarjoavat monipuolista nähtävää. Yksi tunnetuimmista museoista on Rijksmuseum, joka on Hollannin kansallismuseo. Museossa on laaja kokoelma hollantilaista taidetta ja historiaa, mukaan lukien Rembrandtin ja Vermeerin mestariteoksia.

Toinen suosittu museo on Van Gogh -museo, joka on omistettu kuuluisalle hollantilaiselle taidemaalarille Vincent van Goghille. Museossa on laaja kokoelma Van Goghin maalauksia, piirustuksia ja kirjeitä. Tämä museo on ehdoton vierailukohde taiteen ystäville.

Jos olet kiinnostunut modernista taiteesta, suosittelemme vierailemaan Stedelijk-museossa. Tämä museo on omistettu modernille ja nykytaiteelle, ja sen kokoelmiin kuuluu teoksia muun muassa Piet Mondrianilta ja Kazimir Malevichilta. Museossa on myös vaihtuvia näyttelyitä, jotka esittelevät nykytaiteen uusimpia suuntauksia.

Makumatka: Amsterdamin ruokakulttuuri

Amsterdam on myös ruokamatkailijan unelmakohde. Kaupungissa on laaja valikoima ravintoloita, kahviloita ja ruokakojuja, jotka tarjoavat herkullisia makuelämyksiä. Yksi Amsterdamin erikoisuuksista on hollantilainen pannukakku, joka on paksu ja täyteläinen pannukakku, jota tarjoillaan erilaisilla täytteillä. Voit nauttia pannukakkuja esimerkiksi Pancakes Amsterdam -ravintolassa.

Toinen paikallinen herkku on stroopwafel, joka on ohut vohveli, jonka välissä on makeaa siirappia. Stroopwafeleita voit ostaa esimerkiksi Albert Cuyp -markkinoilta tai paikallisista leipomoista. Tämä herkku on täydellinen tuliaisidea kotiin vietäväksi.

Jos haluat kokea Amsterdamin monikulttuurisen ruokatarjonnan, suosittelemme vierailemaan Foodhallenissa. Tämä sisätiloissa sijaitseva ruokahalli tarjoaa laajan valikoiman erilaisia ruokia eri puolilta maailmaa. Voit maistella esimerkiksi aasialaisia, latinalaisamerikkalaisia ja eurooppalaisia herkkuja yhdessä paikassa.

Amsterdamissa on myös useita Michelin-tähdellä palkittuja ravintoloita, jos haluat kokea fine dining -elämyksen. Esimerkiksi De Kas -ravintola tarjoaa upeita annoksia, jotka valmistetaan tuoreista ja paikallisista raaka-aineista. Ravintola sijaitsee kauniissa kasvihuoneessa, joka luo ainutlaatuisen tunnelman.

Amsterdam on kaupunki, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Olitpa kiinnostunut historiasta, taiteesta, ruoasta tai vain rentoutumisesta, Amsterdamissa on aina jotain uutta ja jännittävää. Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua suunnittelemaan täydellisen viikonlopun Amsterdamissa. Jos haluat lisää matkavinkkejä, tutustu myös artikkeleihimme Pariisin nähtävyydet: Historialliset kohteet ja tarinat ja Mistä löydän parhaat näköalapaikat Tukholmassa?.

Lisää matkavinkkejä löydät myös artikkeleistamme Tutustu Pariisin nähtävyyksiin: Matkasuunnitelma ja vinkit ja Millaisia aktiviteetteja Tukholmassa voi tehdä?. Jos haluat tietää, mikä tekee Nizzan nähtävyyksistä erityisiä, lue artikkelimme Mikä tekee Nizzan nähtävyyksistä erityisiä?.

Aiheeseen liittyvät artikkelit