Mallorca on yksi Välimeren suosituimmista matkakohteista, ja se tarjoaa vierailijoilleen upeita nähtävyyksiä ja unohtumattomia elämyksiä. Tässä artikkelissa esittelemme Mallorcan top-nähtävyydet, joita ei kannata missata. Olitpa sitten ensikertalainen tai kokenut matkailija, nämä kohteet tekevät matkasta ikimuistoisen.

Palma de Mallorcan katedraali

Palma de Mallorcan katedraali, tunnetaan myös nimellä La Seu, on yksi Mallorcan tunnetuimmista maamerkeistä. Tämä goottilainen mestariteos kohoaa majesteettisesti Palman sataman yläpuolella ja tarjoaa henkeäsalpaavat näkymät merelle. Katedraalin rakentaminen alkoi jo 1200-luvulla, ja sen upea arkkitehtuuri ja värikkäät lasimaalaukset tekevät siitä vierailun arvoisen.

Vinkki: Vieraile katedraalissa aamulla, jolloin auringonvalo suodattuu kauniisti lasimaalausten läpi, luoden upean valoshown sisätiloihin. Älä myöskään unohda tutustua katedraalin museoon, jossa on esillä uskonnollisia esineitä ja taideteoksia.

Serra de Tramuntana

Serra de Tramuntana on Mallorcan pohjoisosan vuoristoalue, joka on Unescon maailmanperintökohde. Tämä alue tarjoaa upeat maisemat, jylhät vuoret ja viehättävät kylät, jotka houkuttelevat niin patikoijia kuin luonnonystäviä. Alueella on useita vaellusreittejä, jotka sopivat eri tasoisille vaeltajille.

Vinkki: Suosittelemme vierailemaan Fornalutxin kylässä, joka on usein mainittu yhtenä Espanjan kauneimmista kylistä. Kylän kapeat kadut ja perinteiset kivitalot luovat ainutlaatuisen tunnelman. Voit myös vuokrata auton ja ajaa pitkin vuoristoteitä, nauttien upeista näköaloista ja pysähtyen pienissä kylissä matkan varrella.

Coves del Drach (Lohikäärmeluolat)

Coves del Drach, eli Lohikäärmeluolat, ovat yksi Mallorcan suosituimmista luonnonnähtävyyksistä. Nämä upeat tippukiviluolat sijaitsevat saaren itärannikolla, lähellä Porto Cristoa. Luolissa on neljä suurta onkaloa ja yksi Euroopan suurimmista maanalaisista järvistä, Lago Martel.

Vinkki: Osallistu opastetulle kierrokselle, joka päättyy vaikuttavaan konserttiin maanalaisen järven rannalla. Luolien akustiikka tekee konserttikokemuksesta unohtumattoman. Muista varata liput etukäteen, sillä luolat ovat erittäin suosittu vierailukohde.

Soller-juna

Soller-juna on historiallinen rautatie, joka kulkee Palman ja Sollerin kaupungin välillä. Tämä viehättävä junamatka vie sinut läpi Mallorcan kauniiden maisemien, oliivilehtojen ja appelsiinipuiden keskellä. Junan puiset vaunut ja vanhanaikainen tunnelma tekevät matkasta erityisen elämyksen.

Vinkki: Varaa aikaa tutustua myös Sollerin kaupunkiin, joka on tunnettu kauniista arkkitehtuuristaan ja vilkkaasta toristaan. Voit myös jatkaa matkaa Sollerin satamaan, Port de Solleriin, joko raitiovaunulla tai kävellen, ja nauttia upeista merimaisemista ja herkullisista merenelävistä paikallisissa ravintoloissa.

Mallorca tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja elämyksiä, jotka tekevät matkasta unohtumattoman. Olitpa kiinnostunut historiasta, luonnosta tai kulttuurista, saarelta löytyy jokaiselle jotakin. Suunnittele matkasi huolella ja varmista, että et missaa näitä upeita kohteita!

Jos olet kiinnostunut muista matkakohteista, tutustu myös artikkeleihimme Norjan vuonot: Parhaat paikat ja aktiviteetit, Pariisin nähtävyydet: Historialliset kohteet ja tarinat, Gran Canarian nähtävyydet: Opas matkailijoille, Kuinka kiertää Oslon tärkeimmät nähtävyydet? ja Kuinka paljon aikaa tarvitaan Lontoon nähtävyyksien kiertämiseen?.

Aiheeseen liittyvät artikkelit