Tällä sivulla pääset tutustumaan Saariselän tekemisiin ja nähtävyyksiin mukavasti kuunneltavassa muodossa!

Lomallon Matkassa-sarjassa vieraillaan useilla paikkakunnilla Suomessa. Jokaisessa jaksossa vieraillaan silloisen paikkakunnan eri nähtävyyksissä, yrityksissä sekä tunnetuissa ja käymisen arvoisissa paikoissa!

Suomen Latu Kiilopää
Tämä jakso alkaa Tunturikeskus Suomen Latun Kiilopään johtaja Seppo Uskin kanssa keskustellen. Kiilopää sijaitsee Saariselän matkailualueella, ja vaikkakin se on Ivalon taajaman lähellä, Kiilopää sijaitsee Inarin kunnan alueella. Jaksossa käydään läpi Suomen Latu Kiilopään hotellin mielenkiintoista tarinaa ja historiaa!
Samalla selviää mistä päin eksoottisimmat vieraat saapuivat ja mitä presidenttipari tykkäsi Kiilopäästä.

 

 

Mettäbaari Checkpoint
Matka Saariselällä jatkuu ja nyt pistäydytään Mettäbaari Checkpointissa.
Kävelymatkan päässä Saariselältä sijaitseva baarissa on turvekatto ja lämmitys tapahtuu perinteisesti kaminan avulla. Mettäbaari Checkpointilla ei tarvitse olla yksin, kun rekikoirat pitävät vieraille usein seuraa.

 

 

Ravintola Teerenpesä
Jakson tässä osioissa vieraillaan legendaarisessa Ravintola Teerenpesässä. Pääsemme kuuntelemaan 15 vuotta talon emäntänä toimineen Armi Rutasen tarinaa ravintolan historiasta. Teerenpesä on pysynyt asiakkaiden suosiossa jo pitkään ja useat ravintolan tansseissa tavanneet pariskunnat palaavat Teerenpesään vuosi toisensa jälkeen.

 

 

Kiilopään savusauna
Yksi Suomen ja koko maailman suosituimmista savusaunoista on Kiilopään savusauna. Perinteisin keinoin lämmitettävä savusauna luo lämpimät ja lempeät löylyt. Talviuinnin ja savusaunan yhdistelmä houkuttelee vieraita kauempaakin!

 

 

Wilderness Hotel Muotka
Wilderness Hotel Muotkan upeissa puitteissa keskustellaan ohjelmapäällikkö Sanna Grönin kanssa. Paikan historiasta keskustelun lisäksi käy ilmi kuinka Wilderness Hotelissa satsataan erityisesti kauniiseen visuaaliseen ilmeeseen. Revontulet ovat myös erityisen kiinnostavia etenkin ulkomailta tuleville.

 

 

K-Market Kuukkeli
Jakson viimeisessä osiossa haastatellaan K-Market Kuukkelin kauppiasta Antero Ylävaaraa. Etelässä-Suomessakin kuulu Kuukkeli on toiminut jo 40 vuotta samalla paikalla Saariselän keskustassa. Oman kotileipomon tuotteet ja munkit ovat herättäneet erityistä suosiota. Kuukkelin tavaravalikoima perustuu asiakkaiden toiveisiin. Samalla selviää, miten Souvarit liittyvät K-Market Kuukkeliin.