Mallorca on yksi Välimeren helmistä, joka tarjoaa matkailijoille upeita maisemia, historiallisia kohteita ja monipuolisia aktiviteetteja. Mutta kuinka paljon aikaa tarvitaan, jotta ehtii nähdä ja kokea kaikki Mallorcan tärkeimmät nähtävyydet? Tässä blogipostauksessa annamme sinulle kattavan oppaan, joka auttaa sinua suunnittelemaan matkasi ja hyödyntämään aikasi parhaalla mahdollisella tavalla.

Mallorcan tärkeimmät nähtävyydet

Mallorca on täynnä upeita nähtävyyksiä, jotka vaihtelevat historiallisista linnoista ja katedraaleista luonnonpuistoihin ja kauniisiin rantoihin. Yksi saaren tunnetuimmista kohteista on La Seu, Palman katedraali, joka on vaikuttava goottilainen rakennus ja tarjoaa upeat näkymät Palmanlahdelle. Toinen merkittävä kohde on Bellverin linna, joka on yksi harvoista pyöreistä linnoista Euroopassa ja tarjoaa panoraamanäkymät kaupunkiin ja merelle.

Jos olet luonnon ystävä, älä missaa Tramuntanan vuoristoa, joka on Unescon maailmanperintökohde. Vuoristo tarjoaa upeat vaellusreitit ja henkeäsalpaavat maisemat. Lisäksi kannattaa vierailla Formentorin niemimaalla, josta avautuvat upeat näkymät Välimerelle. Näiden lisäksi saarella on lukuisia viehättäviä kyliä, kuten Valldemossa ja Deià, jotka ovat täydellisiä päiväretkikohteita.

Mitä nähdä ja tehdä päivässä

Jos sinulla on vain yksi päivä aikaa tutustua Mallorcaan, suosittelemme keskittymään Palman kaupunkiin. Aloita päiväsi vierailemalla La Seun katedraalissa ja ihaile sen upeaa arkkitehtuuria. Jatka matkaasi Bellverin linnaan, josta saat upeat näkymät kaupunkiin ja merelle. Lounaan jälkeen voit kävellä Palman vanhassakaupungissa, jossa on kapeita kujia, kauniita aukioita ja viehättäviä kahviloita.

Jos aikaa jää, suuntaa kohti Es Baluard -museota, joka tarjoaa mielenkiintoisen kokoelman modernia ja nykytaidetta. Päivän päätteeksi voit rentoutua Palman satamassa ja nauttia illallista jossakin sen monista ravintoloista. Tämä päiväohjelma antaa sinulle hyvän yleiskuvan Palman kaupungista ja sen tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Viikon matkaohjelma Mallorcaan

Viikon mittainen matka antaa sinulle mahdollisuuden tutustua Mallorcaan perusteellisemmin. Ensimmäisenä päivänä voit viettää aikaa Palman kaupungissa, kuten edellä mainittiin. Toisena päivänä suuntaa kohti Tramuntanan vuoristoa ja vietä päivä vaeltaen ja ihaillen upeita maisemia. Kolmantena päivänä voit vierailla saaren pohjoisosassa sijaitsevassa Alcúdian kaupungissa, joka on tunnettu hyvin säilyneestä vanhastakaupungistaan ja kauniista rannoistaan.

Neljäs päivä voisi olla omistettu Formentorin niemimaalle, jossa voit nauttia upeista näkymistä ja rentoutua rannoilla. Viidentenä päivänä suuntaa kohti saaren itäosaa ja vieraile Drachin tippukiviluolissa, jotka ovat yksi Mallorcan suosituimmista nähtävyyksistä. Kuudentena päivänä voit tutustua saaren eteläosaan ja vierailla Es Trencin rannalla, joka on tunnettu valkoisesta hiekastaan ja turkoosista vedestään. Viimeisenä päivänä voit rentoutua ja nauttia saaren tunnelmasta ennen kotiin paluuta.

Kulttuurillinen päiväretki

Mallorca tarjoaa myös runsaasti kulttuurillisia elämyksiä. Yksi suositeltava päiväretki on vierailla Valldemossan kylässä, joka on tunnettu kauniista kivitaloistaan ja historiallisesta luostaristaan, jossa säveltäjä Frédéric Chopin vietti talven 1838-1839. Kylä on täynnä viehättäviä kahviloita ja pieniä putiikkeja, joissa voit nauttia paikallisista herkuista ja ostaa käsitöitä.

Toinen mielenkiintoinen kohde on Deiàn kylä, joka on ollut monien taiteilijoiden ja kirjailijoiden suosikkipaikka. Kylä tarjoaa upeat näkymät vuoristoon ja merelle, ja siellä voit vierailla Robert Gravesin museossa, joka on omistettu kuuluisalle englantilaiselle kirjailijalle. Päivän päätteeksi voit nauttia illallista jossakin kylän tunnelmallisista ravintoloista ja ihailla auringonlaskua.

Jos haluat lisää inspiraatiota ja vinkkejä matkakohteista, tutustu myös muihin artikkeleihimme, kuten Mistä löydän parhaat näköalapaikat Tukholmassa? ja Mikä tekee Nizzan nähtävyyksistä erityisiä?. Näistä artikkeleista löydät hyödyllisiä vinkkejä ja tietoa eri matkakohteista.

Toivottavasti tämä opas auttaa sinua suunnittelemaan täydellisen matkan Mallorcalle ja hyödyntämään aikasi parhaalla mahdollisella tavalla. Hyvää matkaa!

Aiheeseen liittyvät artikkelit