Espanjan auringon alla  luotiin entistäkin lämpimämpää yrityskulttuuria

 

Jyväskyläläisen markkinointitoimisto Aava & Bangin vuosikelloon kuuluu nykyään erottamattomana osana koko henkilöstön yhteinen ulkomaanmatka Suomen talven harmaimpaan ja pimeimpään aikaan. Vuonna 2018 matkakohteena oli Rooma ja vuonna 2019 marras-joulukuun vaihteessa vajaa 40 bangilaista pakkasi matkalaukkunsa ja otti suunnaksi Teneriffan.

Matkasta oltiin kerrottu jo loppukesästä ja sen odottaminen toikin ekstraenergiaa syksyn työpäiviin. Matkaan valmistauduttiin mm. keksimällä kaikille espanjalaiset lempinimet ja luomalla yhteinen soittolista, jolla virittäytyä tunnelmaan.

 

Yhdessä muistoja tekemässä

 

Sisältömarkkinointispesialisti Emilia Vanhatapio kertoo: Ensimmäisenä aamuna kokoonnuttiin porukalla aamupalalle ja porukassa vallitsi innostunut tunnelma. Aamupalalta porukkaa jakautui oman mielenkiinnon mukaan lähellä oleville ostoskaduille, hotellin uima-altaalle akkuja lataamaan tai rannalle. Rohkeimmat uskalsivat juosta toisiaan käsistä pidellen mereen uimaan ja ranta oli täynnä mitä erilaisempia cocktail-paikkoja, joissa sai kerran jos toisenkin kippistellä herkullisilla margaritoilla. Yksi porukka lähti patikoimaan Teide-tulivuoren hurmaaviin maisemiin ja nähtiinpä iltapäivällä myös tiukkaakin tiukempi tennismatsi!

Illan lähestyessä kokoonnuttiin hotellin uima-altaille, jossa napattiin yhteiskuvia, oli yhteistä ohjelmaa ja erilaisia ryhmätehtäviä, joissa porukkaa yhdistettiin ja mietittiin esimerkiksi Aava & Bangin arvoja erilaisten näytelmien ja tarinankerronnan kautta. Tämän jälkeen käytiin yhdessä päivällisellä. “Tunnelma oli kaikilla tosi rentoutunut ja kevyt!” Emilia kertoo. Yhteisen ohjelman päätyttyä suunnattiin läheiselle rannalle, jossa tanssittiinkin aamun tunneille asti jo ennen reissua tehdyn soittolistan tahtiin. Emilia mainitsee juuri tämän suosikki muistokseen matkasta: “Ranta oli muuten aivan tyhjä, mutta kuutamo valaisi rannan ja siellä sai varpaat hiekassa ja punaisessa mekossa tanssia niin Antti Tuiskun, Backstreet Boysin kuin espanjankielisten klassikoidenkin tahtiin ja kuunnella meren aaltoja. Ah, ihana muisto!”

 

Fiilistelyä ja aurinkoa katamaraaniristeilyllä

 

Toisena Teneriffa-päivänä koitti monen bangilaisen reissun kohokohta, kun lähdettiin yksityiselle kolmen tunnin katamaraaniretkelle ja seilaamaan ympäri Teneriffaa. “Tuon muutaman tunnin aikana tuli moneen kertaan todettua, miten epätodelliselta koko reissu tuntui ja erityisesti se hetki, kun aurinko paistoi, kaikki hymyilivät ja delfiinit polskivat vieressä”, sisältö- ja digimarkkinoinnin johtaja Eveliina Vähä-Ruka muistelee ja Emilia komppaa: “Sen hetken kun olisi saanut purkkiin – ei ollut huolen häivää!” Retken jälkeen kokoonnuttiin porukalla päivälliselle ja kertaamaan jokaisen fiiliksiä reissusta ja yhdessäolosta.

 

Rentoa yhdessä elämistä ja toisiin tutustumista

 

“Vaikka reissu oli lyhyt, oli ihan uskomatonta miten siellä aika tuntui pysähtyvän ja kaikki elivät niin hetkessä. “Parasta näiden rantabileiden ja delfiiniveneretken lisäksi oli ihan yleisesti se fiilis. Että miten helppoa voi olla reissussa tällä Bang-perheellä! Oltiin jotenkin ihan täydellisesti yhtä ja tuli juteltua myös paljon niiden tyyppien kanssa, kenen kanssa ei normaalisti tee töitä. Ja just se, että toki siellä mietittiin myös meidän arvoja ja miten ne toteutuu, ettei se pelkkä hupimatka ollut, vaan oikeastikin lujitettiin sitä yhteishenkeä entisestään.” Emilia jatkaa.

Digimarkkinoinnin spesialisti Hannele Myllymäki täydentää: “Parasta reissulla oli, että sai viettää rennosti keskenään aikaa ja vaihtaa kuulumisia – eikä tarvinnut tehdä ”töitätöitä”. Kaikille tuntui olevan mielekästä tekemistä, eli vaikka en ole hullu bilehile ja olen matkapahoinvointi-ihminen, niin pääsin käymään tulivuoripuistokävelyllä sekä uin jopa ekaa kertaa meressä!”

 

Tuliaisena onnellisia muistoja ja yhteisiä tarinoita

 

Matkalta tarttui mukaan syleittäin onnellisia muistoja ja hauskoja tarinoita toogabileistä ja auringonnousuun venyneistä illoista. Paluumatkalla bangilaiset päättivät, että matkalta arkeen tuodaan hymyä ja auringonpaistetta, aitoja kohtaamisia töiden lomassa sekä spontaania heittäytymistä. Aava & Bang voitti vuonna 2020 Great Place to Work -kilpailun pienten yritysten sarjan ja voisikin kuvitella, ettei yhteisestä lomasta ollut ainakaan haittaa tuossakaan kilpailussa. “Työhyvinvointi, toisiimme tutustuminen ja jatkuva kehittyminen mahdollistaa sen, että voimme työskennellä tulevaisuudessa vielä paremmin, vahvemmin ja saumattomammin yhdessä asiakkaidemme hyväksi. Kunkin vahvuuksia hyödyntäen” Projektijohtaja Laura Moilanen tiivistää.

 

Lue lisää matkakertomuksia

Käy lukemassa asiakkaidemme matkakertomuksia,  kokemuksia Lomallosta ja asiantuntijoidemme parhaita vinkkejä matkailuun. 

Inspiroidu