Baijeri, Saksan eteläisin osavaltio, on tunnettu upeista maisemistaan, rikkaasta kulttuuristaan ja historiallisista kaupungeistaan. Tämä alue tarjoaa matkailijoille monipuolisia elämyksiä, olitpa sitten kiinnostunut luonnosta, historiasta tai kaupunkielämästä. Tässä artikkelissa esittelemme Baijerin parhaat matkakohteet ja kerromme, mitä niissä kannattaa nähdä ja tehdä.

München – Baijerin sydän

München, Baijerin pääkaupunki, on täynnä kulttuuria, historiaa ja modernia elämää. Kaupunki on tunnettu erityisesti Oktoberfestistä, mutta se tarjoaa paljon muutakin ympäri vuoden. Marienplatz, kaupungin keskusaukio, on hyvä paikka aloittaa tutustuminen. Täällä voit ihailla uusgoottilaista Neues Rathausia ja sen kuuluisaa kellopeliä.

Englischer Garten on yksi maailman suurimmista kaupunkipuistoista ja täydellinen paikka rentoutumiseen. Puistossa voit nauttia piknikistä, käydä Biergartenissa tai jopa surffata puiston joessa. Münchenin museot, kuten Deutsches Museum ja Alte Pinakothek, tarjoavat kulttuurielämyksiä kaikenikäisille.

Neuschwansteinin linna – Satulinna Alpeilla

Neuschwansteinin linna on yksi maailman tunnetuimmista linnoista ja ehdoton vierailukohde Baijerissa. Tämä satulinna sijaitsee Schwangaun kylässä, lähellä Itävallan rajaa. Linnan rakennutti kuningas Ludwig II, ja se on toiminut inspiraationa monille tarinoille ja elokuville, kuten Disneyn Prinsessa Ruususelle.

Vierailu Neuschwansteinissa on kuin astuisi satumaailmaan. Linnan sisätilat ovat upeasti koristeltuja, ja opastetut kierrokset tarjoavat mielenkiintoista tietoa sen historiasta. Linnan ympäristö tarjoaa myös upeat patikointimahdollisuudet, ja Marienbrücke-sillalta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät linnalle ja ympäröivään maisemaan.

Romanttinen tie – Matka keskiaikaisiin kaupunkeihin

Romanttinen tie (Romantische Straße) on yksi Saksan tunnetuimmista matkailureiteistä. Tämä noin 350 kilometriä pitkä reitti kulkee Baijerin ja Baden-Württembergin läpi, ja sen varrella on useita viehättäviä keskiaikaisia kaupunkeja ja kyliä. Reitti alkaa Würzburgista ja päättyy Füssenin kaupunkiin.

Matkan varrella voit vierailla esimerkiksi Rothenburg ob der Tauberissa, joka on säilynyt lähes muuttumattomana keskiajalta lähtien. Kaupungin kapeat kujat, puolustustornit ja kauniit talot luovat ainutlaatuisen tunnelman. Dinkelsbühl ja Nördlingen ovat myös vierailun arvoisia kohteita, joissa voit kokea aitoa keskiaikaista tunnelmaa.

Baijerin Alpit – Luonnonystävän paratiisi

Baijerin Alpit tarjoavat upeat puitteet ulkoilma-aktiviteeteille ympäri vuoden. Talvella alue on suosittu laskettelukohde, ja kesällä se houkuttelee patikoijia, pyöräilijöitä ja kiipeilijöitä. Garmisch-Partenkirchen on yksi tunnetuimmista alppikohteista, ja siellä sijaitsee myös Saksan korkein vuori, Zugspitze.

Zugspitzelle pääsee helposti köysiradalla, ja huipulta avautuvat upeat näkymät yli Alppien. Alueella on myös useita kauniita järviä, kuten Königssee ja Chiemsee, jotka tarjoavat mahdollisuuksia veneilyyn, uintiin ja rentoutumiseen. Baijerin Alpit ovat täydellinen kohde luonnonystäville ja seikkailunhaluisille matkailijoille.

Nürnberg – Historiallinen kaupunki

Nürnberg on kaupunki, joka on täynnä historiaa ja kulttuuria. Kaupunki tunnetaan erityisesti keskiaikaisesta linnastaan ja vanhastakaupungistaan, joka on säilynyt hyvin toisen maailmansodan tuhoista huolimatta. Kaiserburgin linna on yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä, ja sen muurilta avautuvat upeat näkymät yli kaupungin.

Nürnbergin vanhakaupunki on täynnä kauniita rakennuksia, kapeita kujia ja historiallisia kirkkoja. Frauenkirche ja St. Sebaldus -kirkko ovat vierailun arvoisia kohteita. Kaupunki on myös tunnettu joulumarkkinoistaan, Christkindlesmarktista, joka on yksi Saksan suurimmista ja vanhimmista joulumarkkinoista.

Baijeri tarjoaa matkailijoille monipuolisia elämyksiä ja upeita nähtävyyksiä. Olitpa sitten kiinnostunut kaupunkilomasta, luonnosta tai historiasta, Baijerista löytyy jokaiselle jotakin. Suunnittele matkasi huolella ja nauti tämän upean alueen tarjoamista mahdollisuuksista.

Aiheeseen liittyvät artikkelit